#HelemaalHerzele: CWxRM

In de inkomhal van De Wattenfabriek zijn ze beeldjes aan het maken. Van klei. En naar het schijnt moeten er zo'n 600.000 gemaakt worden. Zo vertelde ze mij toch daarnet, toen ik er passeerde...

Gelukkig was Jan Hermans hier, de cultuurbeleidscoördinator van De Wattenfabriek. Die kon ons daar alles over vertellen.

ComingWorldRememberMe - Maak een beeldje en bouw mee aan de land art installatie!

Word peter of meter van één van de beeldjes van ComingWorldRememberMe en help de land art installatie in 2018 te realiseren. Tussen 2014 en 2018 worden er op die manier zo'n 600.000 beeldjes gemaakt, één voor elke gesneuvelde op Belgische bodem tijdens WOI.

In opdracht van de Provincie West-Vlaanderen bereiden kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst samen de land art installatie ComingWorldRememberMe voor. Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van CWRM.

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Wil je deel uitmaken van dit project? Kom dan zelf een beeldje maken in De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele). Een peter- of meterschap kost 5 euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden. De andere helft wordt gebruikt om de land art installatie te realiseren.

Elke peter en meter ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM-stempel. Ook bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de 'Namenlijst' die het In Flanders Fields Museum samenstelt.

Audiofragmenten


Jan Hermans vertelt ons alles over CWxRM