LOGO Radio Star

#MFL-Herzele: ChezKit brengt 3.000 euro op voor goed doel

Een gelegenheidscomité heeft 3.000 euro geschonken aan MFL, de actie die de gemeente Herzele organiseerde ten voordele van 8 goede doelen in de gemeente.

Het initiatief groeide toen er tijdens de slotshow op Radio Star een optreden was van de covergroep ChezKit. Men bedacht toen om een optreden per opbod te verkopen.

Enkele aanwezigen begonnen toen rond te bellen en sponsors te zoeken met de bedoeling het meeste geld in te zamelen en het hoogste bod te kunnen doen. Bij de verschillende sponsors samen werd 3.000 euro ingezameld en het optreden was verkocht. Dat zal plaats vinden op 27 augustus tijdens de kermis van Woubrechtegem ter hoogte van het café De Reisduif.

Het gelegenheidscomité bestond uit Stijn Van den Driessche van ChezKit zelf, Heidi Knop, Marc Haegeman en Dirk De Cooman.

Met deze gift komt het totaal van de MFL-actie op 23.439 euro. Dat zal in de komende weken onder de acht goede doelen verdeeld worden op basis van de dossiers die de organisaties en instellingen eerder bij de gemeente indienden.

De verdeling gebeurt door een onafhankelijke jury die de noden van de verschillende goede doelen zal koppelen aan de totale opbrengst.

Foto's