#HelemaalHerzele: Songcity

Song City is een songschrijfweek. Bekende en soms nog niet zo bekende namen uit binnen- en buitenland worden samen op een creatieve plaats opgesloten voor iets minder dan een week en gaan elkaar inspiratie bezorgen, soms wat uitdagend, soms wat competitief met elkaar, maar steeds met hetzelfde doel: straffe songs schrijven, die een lang leven kunnen gaan leiden. Aan het eind van de week maken ze een selectie uit de geschreven songs en die brengen ze in absolute wereldpremière voor een live publiek, uiteraard met een extra selectie van hun bekendste liedjes. Samen geeft dat een uniek en niet te missen concert.

 

Song City werd twee keer met succes georganiseerd in Zottegem. In 2007 en 2008. Die edities leverden direct en indirect vele mooie songs op. Denk maar aan ‘Poison’, ‘A Simple Life’ en ‘Welcome Home’ van Stan Van Samang, ‘The Ride’ en ‘Out Of My Hands’ van Milow, ‘Dansen op U2’ van Udo, ‘Keizer van de nacht’ en ‘Slaapt de zon’ van Eva De Roovere, ‘Heartbreaker’ van Natalia, ‘Waar je ook maar bent’ van Will Tura, … en ga zo maar even door.

 

Ook Yasmine heeft daar een song geschreven, haar allerlaatste. ‘Kwart voor tijd’. De organisatie van Song City besloot die song in 2017 uit te brengen. Ter promotie van de nieuwe editie van Song City natuurlijk, maar ook in het jaar dat Yasmine acht jaar dood is. De winst gaat naar de organisatie ‘Make a Wish’.

 

Na een onderbreking van 9 jaar neemt Herzele de Song City-fakkel over. In de laatste week van september komen terug tal van topnamen een week lang samen songs schrijven in Herzele. Wie komen er? De dames van Def Dames Dope, Kurt Burgelman (van Biezebaaze en Partie Party), Udo, Sabien Tiels en Mira, om met de Belgische namen te starten, en ronkende buitenlandse namen als Elliott Murphy, Fischer-Z en Peter Kingsbery alias Cock Robin.

 

De artiesten worden van maandag 25 tot en met zaterdag 30 september opgesloten in De Wattenfabriek in Herzele. Op zaterdag 30 september geven ze een concert aan de Burcht.

 

Herzelenaren kunnen dankzij het gemeentebestuur gratis naar dat concert. (Insider: Gemeente Herzele betaalde 30.000 euro aan de organisatie van Song City. In ruil krijgt de gemeente gratis tickets voor haar inwoners.) Inwoners kunnen tickets komen ophalen in De Wattenfabriek. Maximum twee tickets per identiteitskaart. Voor de openingsuren van De Wattenfabriek: check www.herzele.be.

Audiofragmenten


Interview met Luc Standaert - Deel 1
Interview met Luc Standaert - Deel 2