#HelemaalHerzele: #CCDeSteenoven haalt Molman naar Herzele voor 15de verjaardag

De voorstelling ‘Molman’ is een coproductie van Schippers & Van Gucht en Het Filiaal theatermakers, een Utrechts gezelschap die toert van Nieuwegem tot New York en van Moskou tot Maastricht. In hun creatieve proces treden ze net zo goed buiten de theatrale kaders. Ze willen het publiek op een andere manier laten kijken naar hun omgeving en de mensen die daarin leven.

 

Speciaal voor de opening van het 15de seizoen haalt CC De Steenoven deze Nederlandse theatermakers, voor de eerste maal, naar Vlaanderen.

 

Als je niet al te bang bent om een stijl laddertje op te klimmen en dan af te dalen in een donker hol om te luisteren naar een modderige man die zich een weg graaft door de angst, dan kun je gaan kijken naar Molman. Als je wel een beetje bang bent, moet je eigenlijk ook gaan. En als je erg bang bent, dan zeker!

 

“Molman” leeft diep onder de grond in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt overal waar geen enkele machine bij kan en hij zwemt beter dan wie ook.

 

Het is een wonderlijke omgeving en een wonderlijk personage. Vreemd en aanvankelijk onaangenaam. Het is een grote verdienste van de makers dat ze erin geslaagd zijn hun verhaal zo precies te doseren dat de gruwel heel langzaam kantelt. Zonder dat alle vragen worden ingelost, want in het alfabet komt de B ook voor de D. Je kunt pas Dapper zijn als je eerst Bang bent geweest, zegt Molman. Wanneer je het hol verlaat knipper je net als de mol met je ogen om aan het zonlicht te wennen. Maar het voelt goed om weer rechtop in het licht te staan.

 

De tekst is geschreven door Hanneke Paauwe, de ruwe parel van het Belgisch jeugdtheater.

Spel Ron van Lente

Muziek Tomas Postema

 

 

Familievoorstelling op zaterdag 23 & woensdag 27 september telkens om 15u00

Tickets € 12 | € 10 via www.steenoven.herzele.be

 

Ook schoolvoorstellingen op 25,26, 27 & 28 september

Audiofragmenten


Interview met Ludwig Fonck - Cultuurfunctionaris CC De Steenoven