#HelemaalHerzele: Erkenning voor Radio Star

Vorige week berichtten we er al over: Radio Star blijft in de ether! Sarah heeft haar technicus Damien van achter de knoppen getrokken, toevallig ook de secretaris van Radio Star vzw, en die gaat het allemaal wat verduidelijken.

 

Radio Star blijft in de ether!

 

Goed nieuws: de Vlaamse Regering heeft op voorstel van minister van Media Sven Gatz (Open VLD) ingestemd met de erkenningen van 68 lokale radio’s. En jawel, Radio Star is daar bij!

 

De erkenningen kaderen in een grote hervorming van het radiolandschap. In mei 2017 werd een oproep gelanceerd om kandidaturen in te dienen als lokale radio-omroeporganisatie. Ook Radio Star, al sinds 1982 actief als lokale radiozender van Herzele, moest een kandidatuur indienen om een erkenning te krijgen. Alleen de lokale radio’s met zo’n erkenning mogen na 1 januari 2018 in de ether blijven. Het dossier van de kandidatuur bedroeg 60 pagina’s en focuste op de grote band die Radio Star heeft met de Herzeelse bevolking. Zo is er een wekelijks verzoekprogramma, het wekelijkse ‘Helemaal Herzele’, een praatprogramma over alles wat er leeft en te beleven valt in Herzele, en gaat Radio Star regelmatig ‘live on tour’ op verschillende evenementen in Herzele.

 

Na maanden nagelbijten is Radio Star in Herzele nu zeker van een erkenning. Helaas is dat lang niet voor alle lokale radiozenders het geval. Radio Star is dan ook extra gelukkig dat het zijn bestaande frequentie 106.5 FM in Herzele behoudt. Maar er is meer. De lokale radio krijgt ook de frequentie 105.4 FM in Sint-Lievens-Houtem toegewezen. Dat betekent dat Radio Star vanaf de zomer van 2018 een groter zendbereik heeft en er dus meer luisteraars kunnen genieten van de (live)programma’s. Radio Star zal niet alleen te beluisteren zijn in Herzele, maar ook in Sint-Lievens-Houtem, een groot deel van Zottegem, Oosterzele, Wetteren, Lede, Erpe-Mere, Haaltert, Ninove en Geraardsbergen.

 

De erkenning is een geschenk voor de vele luisteraars, maar zeker en vast ook voor de vele vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor Radio Star.

Audiofragmenten


Damien geeft toelichting bij de nieuwe erkenning van Radio Star