#HelemaalHerzele: Lokaal Dienstencentrum 't Ryckbosch werkt aan mentale veerkracht

Wie maandag naar het lokaal dienstencentrum in de Kloosterstraat is geweest, die werd verwend. Met thee en een muffin. En daar hadden ze een goeie reden voor. Iets met onze mentale veerkracht. Caroline en Petra, de leading lady’s van ons lokaal dienstencentrum ‘t Ryckbosch, vertelden er ons alles over.

 

Samen veerkrachtig in Lokaal Dienstencentrum 't Ryckbosch

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Dagelijks komt er heel wat op ons af. En dat kan veel van je vragen. Maar hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Het antwoord: Veerkracht!

 

‘Samen Veerkrachtig’ is de slogan van het regionaal project omtrent geestelijke gezondheid in 2018. Het komende jaar slaan de lokale dienstencentra van Zuid-Oost-Vlaanderen en Logo Gezond+ de handen in elkaar om de veerkracht van hun bezoekers te versterken. Want wie voldoende veerkracht heeft, staat sterker en positiever in het leven, veert terug bij stress en tegenslag en kan zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen. 

 

Veerkracht heeft veel te maken met wat je denkt, voelt en doet. Dit kan je trainen, maar ook je leefomgeving speelt een grote rol: een warme buurt, beweegmogelijkheden, ontspanning en cultuur,… Lokale dienstencentra zijn dus dé plaats bij uitstek om veerkracht te versterken. 

 

Elke maand zal het Lokaal Dienstencentrum 't Ryckbosch (Kloosterstraat 42) aan de slag gaan met één van de 10 stappen van 'Fit in je Hoofd'. Hou dus zeker de activiteitenkalender van ons lokaal dienstencentrum in de gaten. Wil je nu al aan de slag? Surf naar www.fitinjehoofd.be, ontdek de tien stappen en maak gebruik van de vele tips.

 

Meer info: 
LDC 't Ryckbosch (Kloosterstraat 42) - 053-60 33 04 - dienstencentrum@ocmw-herzele.be

Audiofragmenten


Interview met Caroline en Petra over Mentale Veerkracht