LOGO Radio Star

#HelemaalHerzele: #MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro

We gaan even terug naar november vorig jaar. Naar zaterdag 25 en zondag 26 november om precies te zijn. Naar het weekend waarop bijna iedereen het maar over één ding had: de radiomarathon van MFL-Herzele. Muziek Financiert Leven. 36 uur radio voor vijf Herzeelse goede doelen. Els, Caroline en Benjamin, de spilfiguren van de actie, verdelen vandaag de opbrengst

Ook de vijf jeugdverenigingen zijn present in onze studio: KSA Hillegem, Jeugdhuis Wattage, Chiro Okido, Chiro Sint-Katrien en vzw De Troon. ‘t Is voor hen het moment van de waarheid natuurlijk. Hoeveel krijgen zij voor hun project?

KSA HILLEGEM: € 5.302

KSA Hillegem zal het ingezamelde geld gebruiken om hun (speel)tuin en voorgevel te vernieuwen. Ten eerste zouden ze graag investeren in een nieuwe stockageruimte, aangezien het oude op instorten staat. Verder zullen zij de huidige speeltuigen laten controleren en opknappen. Ook een geschiktere grasmachine zou geen overbodige luxe zijn. Aangezien hun voorgevel in het verleden beklad werd door vandalen, kan deze een likje verf gebruiken. Daarbovenop zouden zij graag, om het vandalisme tegen te gaan, de omheining willen versterken (ander poortje, betere sloten).

CHIRO SINT-KATRIEN STEENHUIZE: € 5.501

Met zo’n honderdtal leden is Chiro Steenhuize een relatief omvangrijke jeugdbeweging. Reeds jaren organiseren zij tal van activiteiten met het oog op een sterkere financiële stand van zaken. Zij vergaren deze middelen met als enig doel de bouw van een nieuw lokaal, want jammer genoeg is het huidige lokaal al enige tijd te klein. Chiro Steenhuize hoopt dan ook via MFL-Herzele een extra financiële injectie te ontvangen, teneinde deze nieuwbouw te bespoedigen.

JEUGDHUIS DE WATTAGE: € 4.903

Tegen 2030 wil gemeente Herzele in het kader van het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen klimaatgezond worden. Concreet wil dat zeggen dat gemeente Herzele gaat voor 40% minder CO2-uitstoot op haar grondgebied zorgen. Zij roepen dan ook alle inwoners, verenigingen en bedrijven op om hun steentje bij te dragen. Jeugdhuis Wattage neemt die oproep ter harte. Zij beseffen dat ze een grote verbruiker zijn van ‘vuile energie’. De frigo’s draaien dag in dag uit en hebben geen goed energielabel. De verlichting is derdehands en verbruikt enorm. Dat moet en kan beter. Zij hopen de MFL-gelden hiervoor te kunnen investeren. Als tegenprestatie organiseren zij trouwens een zwerfvuilactie met al hun leden.

VZW DE TROON: € 4.101

Vzw De Troon organiseert meerdaagse trainingen voor kinderen en jongeren rond zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole en weerbaarheid. Deze kampen worden begeleid door een professioneel team van erkende trainers, pedagogen, onderwijzers, opvoeders en animatoren. Aangezien een dergelijke meerdaagse een grote financiële inspanning vraagt, worden jammer genoeg enkele ouders met een zeker budget niet bereikt.
Met de steun van MFL-Herzele wil vzw De Troon in Herzele een heuse ‘dag van de weerbaarheid’ organiseren, waarbij de kosten zo laag gehouden worden, dat al onze jongeren hierop kunnen aanwezig zijn.

CHIRO OKIDO HERZELE: € 5.650

Chiro Okido Herzele staat garant voor het amusement en de sociale ontplooiing van Herzeelse kinderen en jongeren. Tweewekelijks staat hun leidingploeg paraat om hun 200(!) leden te entertainen. Reeds jaren maken zij daarvoor gebruik van de gemeentelijke lokalen in de Tuinwijkstraat. Zij ondervinden echter dat de lokalen die zij momenteel gebruiken ondermaats zijn om zo’n groot aantal kinderen te huisvesten of activiteiten te ondernemen.
Het MFL-project is voor hen een ideale gelegenheid om een grootschalig project op te starten die de toekomst van deze Chiro moet garanderen en de bouw van nieuwe lokalen kan bewerkstelligen. Zij dromen van lokalen met voldoende speelruimte, voldoende opslagplaats, aangepast sanitair met douches en toiletten en een volledige keukeninrichting.

Audiofragmenten


#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 1
#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 2
#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 3

Foto's

Foto's