#HelemaalHerzele: Concertband Vivace bestaat 175 jaar

Sterren komen, sterren gaan, maar ‘t Muziek van Herzele blijft bestaan. Concertband Vivace, vroeger beter bekend als de koninklijke harmonie Sint-Cecilia, blaast dit jaar 175 kaarsjes uit. We mochten voorzitter Gerard De Cooman, dirigent Andy Asselman en bestuurslid Griet Goossens verwelkomen in onze studio.

 

Tijdens het feestjaar organiseert Concertband Vivace tal van activiteiten en optredens. Het startschot wordt gegeven het eerste weekend van maart in de Wattenfabriek met een overzichtstentoonstelling, muzikale kinderworkshops, een instaprepetitie, een muziekquiz op zaterdag en een feestfestijn op zondag.

 

Op paasmaandag 2 april vindt, samen met het Haalters koor ‘Vrolijke Musici’, een concert plaats in de Sint-Martinuskerk in Herzele. Begin juli volgt dan nog een feestweekend op de Burchtweide met een talentenjacht, optredens, DJ’s, BBQ en volksspelen. Het feestjaar wordt afgesloten op zaterdag 1 december met een Night of the Proms-concert met Belle Perez.

 

Door een technisch probleem werd de uitzending van HelemaalHerzele niet opgenomen en kunnen we de gesprekken niet beschikbaar stellen op onze website. Onze excuses.