Hoofdcommissariaat politiezone zit 10 jaar op de Meengracht

12 september 2019 | Sarah De Moor | Activiteiten

De politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem zette op zondag 8 september de deuren van zijn hoofdcommissariaat open voor het grote publiek. Dat gebeurt niet vaak, maar het politiekorps had een goede reden. Het gebouw op de Meengracht in Zottegem werd tien jaar geleden ingehuldigd, op 22 juni 2009 om precies te zijn.

Kloppend hart van de politiezone

"Het was een grote aanpassing, maar wel een broodnodige", zei commissaris Peter Souffriau daarover in 'Helemaal Herzele' op Radio Star. "Sinds de politiehervorming groeide de nood om allemaal samen te gaan zitten. Daarvoor was het praktisch gezien niet gemakkelijk om te werken vanop verschillende locaties in Herzele, Zottegem en Sint-Lievens-Houtem. Het was een echt kluwen om dat georganiseerd te krijgen. Dus ontstond de idee om één gemeenschappelijk commissariaat op te richten. De keuze viel op de Meengracht in Zottegem, want Zottegem is de grootste gemeente en de grootste aandeelhouder van onze politiezone"

"Het hoofdcommissariaat is het kloppende hart van onze politiezone. Burgers kunnen daar van maandag tot en met zaterdag terecht voor informatie en om aangifte te doen. Onze interventiedienst is er 24 uur per dag actief. Ook de administratieve dagdiensten zitten op de Meengracht. Denk aan de recherche, de verkeersdienst, het secretariaat enzovoort."

Opendeurdag was groot succes

De opendeurdag op zondag 8 september 2019 kon op heel wat belangstelling rekenen, vooral van jonge gezinnen. Ook o.a. de brandweerzone, het Rode Kruis, Securail, Jobpol en de cavalerie waren aanwezig. Vooral de demonstratie met de drugshonden bleek enorm populair. 

Commissaris Peter Souffriau kwam de dag voor de opendeurdag naar het programma 'Helemaal Herzele' op Radio Star. Hieronder kan je het interview herbeluisteren.

Audiofragmenten

Commissaris Peter Souffriau over de opendeurdag

7 september 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner