Faceboekgroep organiseert 'Stopt Me Zagen Live Comedy avond'

4 november 2019 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Zit u op sociale media, dan hebt u er vast en zeker al van gehoord, of misschien bent u er zelfs lid van: de facebookgroep ‘Ge zijt van iejzel asge stopt mee zagen’. Voor de één werkt de groep op de lachspieren, voor de ander eerder op de zenuwen. Hoe dan ook vragen heel wat mensen zich af wie er nu eigenlijk achter de knoppen van die groep zit. Twee van de initiatiefnemers zakten af naar de studio van Radio Star, maar veel wijzer werd de Herzelenaar niet over hun identiteit. 

Slechte reclame is ook reclame

De groep werd opgericht na frustraties van enkele inwoners over die andere facebookgroep: 'Ge zijt van Iejzel aske'. De tegenpool had meteen succes, maar krijgt ook kritiek. "Slechte reclame is ook reclame", zegt één van de initiatiefnemers. "Het probleem is dat sommige mensen niet snappen wat de bedoeling is van de groep. De groep is ontstaan als een grap. Op onze zusterpagina 'Ge zijt van Iejzel aske' wordt er nogal veel gezaagd en geklaagd. Onterecht. De bedoeling was om de nieuwe groep na een tweetal dagen te verwijderen, maar opeens hadden we vijfhonderd leden. Dan hebben we beslist om de groep te laten bestaan. Als je onze ideeën of grappen niet leuk vindt, dan moet je onze groep gewoon niet volgen."

Comedyavond voor het goede doel, en ja, die vindt echt plaats

De oprichters hebben een duidelijke missie: de inwoners van Herzele leren relativeren. Dat doen ze binnenkort ook met een eerste eigen organisatie: een comedyavond t.v.v. een Herzeels goed doel. "Eigenlijk is dat ook weer een uit de hand gelopen idee. Voor we het wisten, hadden we een vijftal komieken die ons wouden steunen in een project. We zijn dan op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Jeugdhuis Watage was bereid om met ons samen te werken. En zo ontstond onze eerste Stopt Me Zagen Live Comedy avond". 

(lees verder onder de affiche)

Affiche Stopt Me Zagen Live Comedy avond

Affiche Stopt Me Zagen Live Comedy avond

"Het is zeker niet onze bedoeling om winst te maken, dus kwam al snel het idee om een Herzeelse organisatie te steunen. Uiteindelijk kwamen we uit bij vzw Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem." De organisatie vraagt een vrije bijdrage. Het programma ziet er zo uit:

Line-up:

  • Géry La Boule es van Brussel. Van Molenbeek in faate. Aa es giene professioneile kommik. Want hij werkt niet. gelukkiglaak zaan mopkes wel!
  • Karel De Rijcke On Stage: waar gaan de vingers heen?
  • Robbie Petit: Komt helemaal over uit Zottegem, maar wees gerust: It's ok, it's a Petit.
  • Urbaeyens (Jostiband Orkest): weet meer van u dan gij van hem
  • MC Ben van herzeele

 

Beluister hieronder - op eigen risico - het volledige interview met twee intiatiefnemers van de facebookgroep in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

Ben Van Herzeele en Urbaeyens van de Facebookgroep - Deel 1

5 oktober 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Ben Van Herzeele en Urbaeyens van de Facebookgroep - Deel 2

5 oktober 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner