Boomplantactie tijdens de Dag van de Natuur

22 november 2019 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Archieffoto

Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Stroop je mouwen op en help mee op zondag 24 november met de eerste fase van de aanplant van een nieuw bos in het hart van Herzele. Johan De Neve van Natuurpunt Herzele legt ons de bedoeling uit: "Zieke en afgestorven essen in het Doormansbos worden vervangen door streekeigen loofbomen: haagbeuk, veldesdoorn, boskers, linde, lijsterbes, tamme kastanje en zwarte els. Zo’n 250 stuks wachten op ons om geplant te worden."

Het gaat blijkbaar niet goed met de es in België. "De essenziekte, een schimmelinfectie, zorgt ervoor dat essen massaal afsterven, en dat is nefast voor de biodiversiteit. Dorre bladeren, zwarte plekken en littekens: de symptomen van de essenziekte zijn nu volop zichtbaar in onze bossen, ook in het Doormansbos. Daarom worden, gespreid over verschillende jaren, de zieke essen vervangen door robuuste streekeigen soorten."

"We spreken af op zondag 24 november om 9u00 aan het Doormansbos (Ternatstraat in Herzele) ofwel om 8u30 aan CC De Steenoven (Kerkkouter 40, Herzele) vanwaar we te voet naar het Doormansbos trekken (15 min. stappen). Als je wil meewerken aan dit project breng je best een stevige spade, werkkleren en -handschoenen, laarzen of stevige schoenen mee. Er wordt gewerkt tot rond 15u. Je kan later aansluiten of vroeger stoppen. We voorzien drank en hapjes. En uiteraard is iedereen welkom en wordt er geen inschrijvingsgeld gevraagd!"

Vragen? info@natuurpuntherzele.be

Foto's

Reclamebanner