Xavi-Indie haalt meer dan 22.000 euro op voor corona-noodfonds

18 oktober 2020 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Zo’n 16 jaar geleden werden duizenden kinderen slachtoffer van de Tsunami aan de kusten van onder andere Zuid-India. Van de ene op de andere dag moesten zij zien te overleven. Sindsdien helpt Xavi-Indie die kinderen om terug naar school te gaan. Maar nu worden ze daar opnieuw getroffen...door het corona-virus. Het virus dat hier, maar ook daar, heel hard toestaat.

In maart kwam er in India een strenge lockdown, die alles platlegde. Maandenlang was het compleet verlaten in de stad, met wegblokkades en veel politie. Sinds juni werd het veel versoepeld. De lockdown had een enorme impact op de al slechte economie.

XAVI-INDIE heeft een noodfonds aangelegd om mondmaskers en voedselpakketten te verdelen aan de arme bevolking, zodat ze tenminste één keer per dag eten hebben. In zo'n pakket zitten de meest elementaire dingen zoals o.a. rijst, bloem, suiker, vermicelli, olie, kruiden, zout, ontsmettingsmiddel en mondmaskers. Al wie een voedselpakket krijgt is zo blij en dankbaar, voor hen is dit een uitzonderlijk en levensnoodzakelijk geschenk !

Storten voor het noodfonds kan nog steeds. Je vindt alle informatie op de website www.xavi-indie.org. Bij een storing vanaf 40 euro / jaar heeft u recht op een fiscale aftrek. Iedere gift is welkom !

Luister hieronder naar een gesprek met Paul en Martine Stevens in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

17 oktober 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner