Herzele virtueel bij elkaar… op oudejaar!

12 december 2020 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Archieffoto optreden ChezKit Live op Radio Star

De noodzakelijke maatregelen tegen het coronavirus in België wegen zwaar door op de cultuursector en op ieders sociale leven. Ook de feestdagen zullen er dit jaar volledig anders uitzien. Hoewel niemand de cijfers met Kerstmis en nieuwjaar kan voorspellen, staat het wel al vast dat we in beperkte kring zullen moeten vieren.

Onze traditionele nieuwjaarsreceptie, waarop we alle Herzelenaren uitnodigen om samen het glas te heffen, zal dit jaar niet kunnen doorgaan. Daarom gingen we op zoek naar een andere manier om onze inwoners te verbinden”, zegt schepen van cultuur Heidi Knop (open VLD). “Na een telefoontje met gemeenteraadslid Stijn Van Den Driessche, ontstond het idee om dit te doen aan de hand van een online eindejaarsoptreden.

Speciaal voor deze gelegenheid bood de Herzeelse coverband ChezKit aan om een gratis concert te geven. “Het liveoptreden wordt coronaproof en zonder publiek opgenomen”, vertelt Stijn van den Driessche. “In de uiteindelijke video worden de liedjes afgewisseld met sfeerbeelden van Herzele geef(t) licht en nieuwjaarswensen van inwoners.

Het integrale optreden zal vanaf oudejaarsavond te bekijken zijn op de websites van de gemeente Herzele en radio Star. Op die manier hopen we toch een gevoel van samenhorigheid te creëren tijdens deze moeilijke tijden”, vult Heidi knop nog aan.

Het wordt een film van en voor Herzele. We hopen dan ook dat elke Herzelenaar in zijn woonkamer zal staan dansen terwijl hij luidkeels meezingt met ‘I Need Never Get Old’, of één van de talloze andere covers van ChezKit. Zo zijn we ook op afstand met elkaar verbonden. Een feestmenu van bij een Herzeelse traiteur, cadeautjes van bij een lokale handelaar, muziek van Chez Kit en een een lokaal biertje of (sprankelende) wijn om mee te klinken op het nieuwe jaar: dat zijn dé ingrediënten voor een echte, Iejzelse start van 2021!

Reclamebanner