Eerste COVID-safe event in Herzele

20 augustus 2021 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Dit weekend, op zondag 22 augustus, organiseert feestcomité Oebrechtegem haar jaarlijkse festiviteiten rond kermis Woubrechtegem. Dit jaar steken ze deze echter in een Corona-safe kleedje.

Aan de bezoekers (vanaf 12 jaar) wordt gevraagd een Covid Safe Ticket voor te leggen”, aldus de organisatoren. Deze kan je downloaden via mijngezondheid.be of aantonen met de covidSafeBE-app. Om dit Covid Safe Ticket aan te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).Velen deden dit eerder al om te kunnen reizen buiten  landsgrenzen. Je krijgt dit certificaat als je ofwel volledig gevaccineerd bent (ten minste 2 weken geleden), ofwel een bewijs van een negatieve PCR-test hebt (48uur geldig) of een herstelcertificaat kan voorleggen.

Voor gemeente Herzele is dit het eerste evenement dat op deze wijze wordt georganiseerd. “We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de organisatoren wat betreft de veiligheid en de wijze van controle van identiteit,” zegt waarnemend burgemeester Benjamin Rogiers, “Je moet dus naast je attest ook je identiteit kunnen bewijzen alvorens de site te betreden. We kijken uiteraard uit naar dit evenement en hopen dat dit de eerste stap terug richting een normaal leven is”.

 “Tijdens de optredens is het onmogelijk om het publiek zittend te bedienen”, verklaren de organisatoren, “jaarlijks ontvangen wij zo’n 1.500 bezoekers en dat zou onmogelijk zijn onder het geldende horecaprotocol.” Concreet wil dat zeggen dat bezoekers, enkel als ze “safe” verklaard worden, vrij en zonder mondmasker zich in de veilige afgebakende zone mogen begeven. “En er mag zelfs gedanst worden”, glundert feestcomité Oebrechtegem.

Reclamebanner