HannaH en haar vrienden in eerste VR-reeks van Vlaanderen

2 mei 2019 | Sarah De Moor | Jeugd

Een fictiereeks in VR (virtual reality), gefilmd met 360°-camera's, zodat je als kijker zelf kan beslissen wie of wat je wil volgen in het verhaal. Het is een primeur voor Vlaanderen. En die primeur is wegelegd voor zes enthousiaste tieners uit Herzele. Emma Van Raemdonck, Tilia Dhont, Clarisse Denoyette, Lukas Sonck, Teun Campens en Linus Dhont spelen immers de hoofdrol in HannaH & de Heren van Herzele, de alleerste VR-serie van de Herzeelse regisseur Piet Sonck.

Het centrale personage HannaH wil samen met haar vijf vrienden hun clubhuis redden. De 'Heren van Herzele' willen hen helpen, maar dan moeten ze wel een aantal aartsmoeilijke opdrachten tot een goed einde brengen. Het verhaal, maar vooral het unieke VR-concept, deed zelfs een aantal bekende acteurs overstag gaan om een kleine bijrol te vertolken. Onder andere Koen De Bouw, Loes Van den Heuvel en Evi Hanssen verleenden hun medewerking.

De opnames zijn volop aan de gang. De hoofdrolspelers, die ook in het echte leven goede vrienden zijn, filmden o.a. in het woonzorgcentrum van Herzele, op de burchtconcerten en in de studio van Radio Star, maar ook buiten Herzele. De reeks zal vermoedelijk begin volgend jaar te zien zijn. Met een VR-bril natuurlijk.

 

Kom alles te weten over de fictiereeks en beluister hieronder het interview met de hoofdrolspelers in Helemaal Herzele op Radio Star.

Reclamebanner