De buurtmobiel: burgerinitiatief wordt proefproject

3 oktober 2018 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

De buurtbus is een eerste concreet project van BuurtMobiel, een vrijwilligersinitiatief op vraag van Herzelenaar Hilair De Graeve. Hij kwam zijn idee voorstellen op de gemeenteraad. Het idee werd enthousiast onthaald door de gemeenteraad. Er werd vervolgens een werkgroep opgestart met enkele ambtenaren van de gemeente en OCMW. Het initiatief kadert in het nieuwe vervoersplan dat vanaf 2020 wordt ingevoerd in Vlaanderen. Het lokale vervoer zal door de lokale overheid georganiseerd worden met inzet van alle beschikbare vervoersmiddelen. Binnen het project BuurtMobiel zullen de komende jaren verschillende initiatieven worden uitgewerkt voor alternatieve vervoersmiddelen en medewerkers en deelnemers om onze lokale mobiliteit te verbeteren.

Vanaf woensdag 17 oktober 2018 (Jaarmarkt Herzele) zal de buurtbus voor het eerst uitrijden. De buurtbus is er in de eerste plaats voor inwoners die geen gebruik (kunnen) maken van een eigen wagen om zich te verplaatsen in onze gemeente, en ook met het openbaar vervoer niet op de juiste plek geraken. De bus rijdt, aanvankelijk één dag per week op woensdag, in een lus door de verschillende deelgemeenten, stopt op vooraf bepaalde haltes en pikt inwoners op om ze gratis naar het centrum te brengen.

Traject, haltes en uurregeling

Op de website www.herzele.be/buurtmobiel kan iedereen een plannetje downloaden met het volledige traject, alle haltes en de uurregeling. In het Lokaal Dienstencentrum ’t Ryckbosch (Kloosterstraat 42, 9550 Herzele) kan je dit plannetje ook op papier krijgen. Is iemand niet in staat om tot daar te komen, dan sturen zij het plannetje na een telefoontje met plezier op.

Proefproject

De buurtbus is een proefproject dat na enkele maanden geëvalueerd zal worden. Alle opmerkingen en suggesties van inwoners zijn steeds welkom: LDC ’t Ryckbosch (Kloosterstraat 42, 9550 Herzele) - 053-60 33 06 - dienstencentrum@herzele.be.

Reclamebanner