Gemeente verkoopt loft en strijkwinkel

4 maart 2019 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

De voormalige strijkwinkel aan de Groenlaan

Tijdens de gemeente- en OCMW-raad van woensdag 27 februari 2019 werd het budget voor 2019 vastgesteld. Daaruit bleek dat het lokaal bestuur twee eigendommen wil verkopen: de loft boven De Wattenfabriek en het gebouw van de voormalige strijkwinkel op de Groenlaan. Beide gebouwen zijn eigendom van het OCMW, maar de opbrengsten, die geschat worden op 700.000 euro, worden getransfereerd naar het gemeentebestuur.

In de loft boven De Wattenfabriek zat de dienstenonderneming van de PWA gehuisvest. Deze werd echter geïntegreerd in die van het OCMW en de administratie werd begin januari 2019 overgebracht naar het Sociaal Huis in de Kloosterstraat. Het gebouw van de strijkwinkel (Groenlaan 31) staat al geruime tijd leeg. Op 1 juni 2018 werd de werking van de strijkwinkel na 20 jaar stopgezet en overgenomen door de dienstenonderneming van het OCMW.

Aan de verkoop van het gebouw van de strijkwinkel is wel een voorwaarde verbonden. Minstens de benedenverdieping moet ingevuld worden als handelsruimte. Wanneer de eigendommen te koop worden aangeboden, is nog niet bekend.

 

Reclamebanner