Frustratie van inwoner mondt uit in nieuwe facebookgroep

20 augustus 2019 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Ben je lid van de sociale netwerksite Facebook, dan doet de openbare groep 'Ge zijt van Iejzel aske...' waarschijnlijk een belletje rinkelen. In 2014 werd die door een inwoner in het leven geroepen, in navolging van heel wat andere gemeenten waar facebookgroepen ontstonden waarin bewoners nostalgisch terugkeken op de voorbije jaren. De groepen zijn bijzonder populair, maar stuiten steeds vaker op kritiek. Zo dreigde de burgemeester van Kuurne er in Het Nieuwsblad onlangs mee de groep in zijn gemeente te verwijderen omdat "die bol staat van de pesterijen, persoonlijke aanvallen en zelfs bedreigingen".

Ook in Herzele werd de facebookgroep een doorn in het oog van enkele inwoners. Steeds vaker ontstond er discussie en kregen het gemeentebestuur en leden van de groep er stevig van langs. Hoogtepunt was de heisa rond het onkruid in Herzele, waarna het gemeentebestuur zelfs een open brief schreef op hun website. En dus... ontstond er een nieuwe groep: 'Ge zijt van Iejzel asge stopt mee zagen'.

Het enige dat ik wil bereiken is wat meer positivisme bij de mensen.

De initiatiefnemer is een inwoner van Herzele. "Ik was de commentaren en negatieve opmerkingen een beetje beu aan het worden en ik wou de draak steken door een groep te maken met de ondertussen welgekende naam", vertelt hij aan de redactie van Helemaal Herzele. "Ik wou die eigenlijk een paar dagen later terug verwijderen, maar toen bleek die groep plots al meer dan 400 leden te hebben en iedereen leek de ludieke en satirische berichten wel te pruimen, dus ik heb hem laten staan. Het enige dat ik wil bereiken is wat meer positivisme bij de mensen." De inwoner noemt de nieuwe groep een "klaag- en zaagvrij alternatief, waar humor en zelfrelativering hoog in het vaandel worden gedragen". De groep telt op dit moment 533 leden en die laten zich dat geen twee keer zeggen. Een bloemlezing...

Screenshot facebook

Screenshot facebook

Screenshot facebook

Screenshot facebook

Screenshot facebook

 

Foto's

Reclamebanner