42 vrijwilligers naaien mondmaskers

27 maart 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Trui Mortier meldde zich als een van de eersten aan om mondmaskers te naaien ©Lokaal Bestuur Herzele

Het nieuws wordt overspoeld met berichten over een te kort aan mondmaskers. Daarom lanceerden het lokaal bestuur van Herzele en Ferm Sint-Lievens-Esse (de voormalige KVLV) begin deze week een oproep voor vrijwilligers die vlot met een naaimachine overweg kunnen om zelf mondmaskers te maken en daar kwam veel reactie op.

“Op dit moment zijn maar liefst 42 vrijwilligers mondmaskers aan het naaien”, vertelt schepen van lokale economie Heidi Knop. “De vrijwilligers krijgen een pakket met de nodige stof en een patroon. Die pakketten worden gemaakt door personeelsleden van het gemeentebestuur, zoals poetsvrouwen, toezichters en techniekers van De Steenoven en een aantal begeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang en het kinderdagverblijf die door de coronacrisis minder werk hebben”, licht schepen Knop verder toe.

Het initiatief kwam van Nele, lid van Ferm Sint-Lievens-Esse (de voormalige KVLV). Ze richtte de facebookgroep Mondmaskertjes Herzele op en contacteerde BMFabrics op de Hoogstraat in Herzele met de vraag of zij de stof konden leveren. "We kregen uiteindelijk stof om 20.000 mondmaskers te maken. Gratis." 

Al die helpende handen maakten in totaal al meer dan 1.100 mondmaskers. "De maskers worden verdeeld onder de cruciale diensten van het gemeentebestuur en de lokale handelszaken die open zijn, zoals onze bakkers, beenhouwers en de medewerkers in de supermarkten. Bij de mondmaskers zitten ook de wasvoorschriften die het mogelijk maken om de mondmaskers na een grondige wasbeurt te hergebruiken", vertelt Nele.

Ook mondmaskers maken?

Wil jij ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus en kan je vlot overweg met een naaimachine? Aanmelden als vrijwilliger om mondmaskers te maken kan nog steeds door te bellen naar 0800 9550 8, een mailtje te sturen naar veiligheid@herzele.be of contact op te nemen met de facebookpagina Mondmaskertjes Herzele. 

 

Luister hieronder naar een interview met Nele van Ferm in 'Helemaal Herzele' op Radio Star.

Audiofragmenten

Nele, de initiatiefneemster van de facebookgroep ‘Mondmaskertjes Herzele’

28 maart 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner