Geplande bloedinzameling Rode Kruis Herzele gaat door!

31 maart 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

De geplande bloedinzameling van het Rode Kruis Herzele op vrijdag 10 april gaat gewoon door. Niet in de gebruikelijke locatie, maar wel in De Wattenfabriek. De medewerkers volgen strikte richtlijnen zodat alles veilig verloopt.

Extra maatregelen

"We passen een strikte hand- en hoesthygiëne toe bij al onze medewerkers en de donoren. We trachten de afstandsmaatregel van minstens anderhalve meter tussen de verschillende personen na te leven. We vragen ook aan de donoren om een eigen balpen mee te brengen om de medische vragenlijst in te vullen. Zo beperken we het fysieke contact tussen onze donoren en de vrijwilligers.

Om fysiek contact te vermijden, zal er geen vingerpriktest uitgevoerd worden bij gekende donoren die een te lage hemoglobinewaarde hebben. Als alternatief kan er wel een staalafname uitgevoerd worden om het hemoglobinegehalte te bepalen in het laboratorium. De donor krijgt het resultaat dan achteraf.

Bloed geven én krijgen is veilig!

Er is tot op heden nog voor geen enkel respiratoir virus - coronavirus en het griepvirus incluis - aangetoond dat het overdragen kan worden via bloed. Bloed geven én krijgen is dus veilig! Heb je toch last van koorts, hoesten, keelpijn, of ben je verkouden geweest tijdens de voorbije twee weken, dan mag je nu niet doneren. Een gezinslid met COVID-19 of in contact geweest met (potentiële) coronapatiënten? Ook dan mag je nu niet doneren! Bovendien wordt gevraagd om niet-donoren (bv. kinderen) niet mee te brengen naar een donatie.

Praktische info

Bloed geven kan op vrijdag 10 april 2020 van 17u30 tot 21u00 in De Wattenfabriek (Solleveld 35).

Audiofragmenten

Ann Van Den Steen van Rode Kruis Herzele

4 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner