Politie controleert of u zich wel aan de coronaregels houdt

28 april 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Archieffoto: Commissaris Peter Souffriau

Als u ‘s avonds om acht uur het applaus aanheft, dan doet u dat in de eerste plaats voor onze zorgverleners, maar ook voor andere sectoren die in deze coronatijden in de vuurlinie staan: onze politie bijvoorbeeld. Commissaris Peter Souffriau: "Het is niet gemakkelijk. We moeten constant zoeken tussen het evenwicht van sensibiliseren en begripvol optreden. Het gezond verstand moet zege vieren en dus is vriendelijke strengheid zeker op zijn plaats."

De job van de politie ziet er deze dagen anders uit. Souffiau: "We hebben onze werking helemaal moeten aanpassen en zien onze dagtaken er anders uit. De dagelijkse interne vergaderingen gebeuren op andere manieren en externe vergaderingen gebeuren digitaal. De taken van onze inspecteurs en hoofdinspecteurs zijn gewijzigd: de nadruk ligt op het doen naleven van de maatregelen. Die maatregelen wijzigen ook wekelijks en zelfs dagelijks."

Coronaploegen

Bovenop de normale interventieploegen zet de politiezone Zottegem - Herzele- Sint-Lievens-Houtem ook coronaploegen in: "Ze gaan van 's morgens tot 's avonds op pad en houden toezicht op handelszaken, speelpleinen, bossen, sportinfrastructuur, ... kortom plaatsen waarvan we vermoeden waar mensen kunnen samenkomen. Tot onze grote verbazing moeten we vaststellen dat er veel mensen zijn die de ernst van de zaak niet inzien. In totaal hebben we 83 overtredingen tegen het samenscholingsverbod, 30 overtredingen tegen het verplaatsingsverbod en 6 handelszaken waren ontrechtmatig geopend."

Beluister hieronder het volledige interview met Commissaris Peter Souffriau in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

25 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner