Fotografe maakt deurportretten tijdens coronawandelingen

30 april 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Fotografe Kim De Clerq maakt deur- en raamportretten in Sint-Antelinks ©Facebookgroep Sint-Antelinks, Kim De Clercq

Ook fotografen moeten zich aan de coronamaatregelen houden. Fotografe Kim De Clercq uit Sint-Antelinks: "In het begin konden de buitenreportages nog doorgaan, maar nu mag er helemaal niets meer. Dat is bijzonder jammer want het zou nu een hele drukke periode moeten zijn met de communies die er aan komen."

Het fototoestel opbergen kon Kim niet: "De eerste weken ging ik op pad met mijn twee dochters. Maar na een tijdje waren ze het ook wel beu om steeds model te staan voor mama. Ik moest dus op zoek naar iets anders."

Begin april stuurde Kim een oproep naar haar dorpsgenoten: "Al een dikke maand mag ik niet meer doen wat ik echt graag doe, fotograferen. Althans geen mensen meer. Ik begin het te missen, vandaar dit ideetje: ik stop tijdens mijn dagelijkse wandeling bij huizen om een raam of deurportret te maken van de bewoners. Stuur gerust een berichtje en ik laat weten wanneer ik langskom. Liefs, Kim"

En daar kwam heel wat reactie op vertelt Kim: "Ik maak bijna dagelijks portretten bij mensen aan hun voordeur of aan het raam. Het is heel tof om zo nieuwe mensen te leren kennen en er een babbeltje mee te slaan." Kim deelt haar foto's in de Facebookgroep van Sint-Antelinks.

Beluister hieronder het volledige gesprek met Kim De Clercq in Helemaal Herzele op Radio Star en bekijk ook gerust enkele van haar foto's hieronder.

Audiofragmenten

Fotograaf Kim De Clercq maakt deurportretten

18 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner