Zorg voor de mens centraal begint lokaal

7 december 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Al enige tijd draagt Herzele het label van 'warme gemeente', iets waar de gemeente bijzonder fier op is. Vanuit Lokaal Dienstencentrum ’t Ryckbosch werken ze daarvoor rond de thema’s zorg, betrokkenheid, buurtwerking, éénzaamheid en sociale cohesie. Mascotte van dit alles is 'Warme William', de grote blauwe beer die jou verwelkomt wanneer je het dienstencentrum binnenstapt. Om de naam 'warme gemeente' eer aan te doen, organiseert het lokaal dienstencentrum een heuse warme maand. Vier weken lang zetten zij elke week een ander thema in de kijker. Je zal er trouwens niet omheen kunnen kijken wanneer je tijdens die vier weken in het zorgdorp komt of er zelfs maar voorbij rijdt.

Allereerst willen we onze vrijwilligerswerking nieuw leven inblazen”, aldus schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe. “Dit gaat gepaard met het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Het zijn immers die vrijwilligers die een vinger aan de pols houden bij onze cliënten en weten wanneer er moet worden ingegrepen.” Maar ook de professionele zorgers worden niet vergeten en zullen gepast in de spotlights gezet worden. “Van hen is er de laatste maanden meer gevraagd dan menselijk is, en we konden altijd op hen rekenen. Zij verdienen dan ook meer dan een spreekwoordelijk bloemetje”, aldus Hilde Van Impe. “Dat alles is uiteraard maar een stukje van deze vier weken durende puzzel. Zo leggen we de laatste hand aan een doe-boekje voor alleenstaande 65-plussers, zullen we het zorgdorp in de kijker plaatsen en brengen we een blijde boodschap onder onze senioren.

Daarnaast gaat het Lokaal Dienstencentrum nog actief op zoek naar vrijwilligers om samen op stap te gaan of om dienstencentrumbode te worden. Ze bezorgen wenskaarten om een buur, een vriend of een familielid een voorspoedig nieuwjaar toe te wensen, er staat ook een virtuele quiz op het programma en nog zoveel meer. Alle info zal te vinden zijn op de website van gemeente Herzele en de facebookpagina’s van het lokaal bestuur en LDC ’t Ryckbosch.

Wij bezorgen jou een zorgeloos eindejaar!”, sluit schepen Van Impe af.

Audiofragmenten

5 december 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner