Kerstbomen versieren de dorpskernen in Herzele

11 december 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

De buren van het Hillegemplein hebben alvast een kerstboom met plezier versierd. ©Faceboom - Stijn Degrave

Het lokaal bestuur fleurt elke deelgemeente in Herzele op met kerstbomen. Het idee voor dit initiatief kwam van de taskforce Corona, een samenstelling van meerderheid en oppositie die instaat voor de opvolging van de pandemie en de relance erna. "Wij zullen graag ingaan op dit voorstel om onze acht deelgemeentes op te fleuren in deze sombere en donkere tijden", zegt burgemeester Johan Van Tittelboom. "Daarom verdeelt de technische dienst deze week 10 grote en 50 kleine kerstbomen per deelgemeente."

Het lokaal bestuur roept inwoners, verenigingen, scholen,... op om deze kerstbomen te versieren, rekening houdend met de coronamaatregelen van afstand en hygiëne.

"Op die manier willen we ook het samenhorigheidsgevoel tussen de buren sterker maken. Want geef nu toe, niets zo gezellig als samen de kerstboom te versieren", aldus nog de burgemeester.

Lokale handelaars kunnen een kleine boom 'adopteren' en voor hun handelszaak plaatsen om te versieren. Op die manier kunnen ook de handelszaken, in het bijzonder diegene die nog steeds gesloten zijn, hun gevel opfleuren. Na de kerstperiode zullen de bomen worden geplant in een heus coronabos. "Als we deze bomen kunnen verplanten, kunnen we ze de komende jaren opnieuw gebruiken en kan er misschien een mooie traditie uit voortvloeien”, zo besluit burgemeester Van Tittelboom.

Audiofragmenten

Leen uit Steenhuize heeft een kerstboom geadopteerd

19 december 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner