Mandy Matthijs is een van de drijvende krachten achter ‘Zonder honger naar bed in Herzele’

25 februari 2021 | Evi Baeyens | Onze gemeente

Mandy Matthijs (links) tijdens de verdeling van voedselpaketten (i.s.m. Lokaal Bestuur Herzele en enkele buurtwinkels) - Foto: ©Lokaal Bestuur Herzele

‘Zonder honger naar bed’, de Facebookpagina is al langer gekend in grootsteden en hun randgemeenten. “Waarom het niet oprichten in Herzele?” dachten Mandy Matthijs en Kelly De Coster, de twee drijvende krachten achter deze Facebookpagina.

Ondertussen telt de facebookgroep ‘Zonder honger naar bed in Herzele’ al bijna 1000 leden. Mensen die een teveel aan voeding willen aanbieden, maar ook mensen die graag voeding of andere materialen willen komen afhalen. “De procedure is simpel”, legt Mandy uit. “Mensen maken zich lid van de facebookgroep en kunnen er een overschot aan voedsel of iets wat niet in de persoonlijke smaak valt, aanbieden. Kwetsbare gezinnen kunnen zich ook aanmelden via de Facebookpagina. Voor hen is het wel heel belangrijk dat de vragenlijst wordt ingevuld”, vult Mandy aan.

Door invloed van corona merken de dames ook meer vraag naar materiële zaken, zoals kledij. Ook dat is welkom op de Facebookpagina. Mandy en Kelly houden er een heel nauw contact met het Sociaal Huis en schepen Hilde Van Impe op na. Dankzij hun medewerking kunnen zij de komende drie maanden nog voedselpakketten uitdelen aan een twintigtal kwetsbare gezinnen. “Wij geven de mensen iets te eten en te drinken wat wordt aangekocht bij de lokale handelaars. Zo is iedereen tevreden”, vertelt Mandy fier.

Het is Mandy’s droom zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen en ervoor te zorgen dat iedereen het goed heeft. Al zou het nog mooier zijn mocht de Facebookpagina stilaan overbodig worden …

Audiofragmenten

20 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner