"Die media-aandacht over wedstrijd tegen Herzele-Ressegem was slechte reclame voor het damesvoetbal"

10 april 2019 | Sarah De Moor | Sport

©Guy De Mulder

Hoera! De voetbaldames van Borsbeke zijn kampioen in derde provinciale! Voor de kenners is dat niet echt een verrassing, want de vrouwelijke zebra's domineerden de competitie met resultaten als 6-1, 9-0 en 18-1. Nochtans trad KVC De Toekomst voor het eerst aan met een damesploeg.

"Dit seizoen was overbruggen naar een volgende reeks. Deze reeks was eigenlijk te gemakkelijk", vertelde speelster Annelies Van Den Steen in Helemaal Herzele op Radio Star. "We moeten eerlijk toegeven dat we in de ploeg heel veel speelsters hebben die ervaring hebben in hogere reeksen. En de speelsters die nog nooit of lang niet meer gevoetbald hadden, wegen ook echt op het team. Zij maakten een enorme evolutie door."

Leni De Leeuw is er daar één van. "Ik ben tweede doelvrouw en stond niet vaak op het plein, maar vond het echt tof om deel uit te maken van dit team. Het is een fantastische groep. Iedereen heeft voldoende speeltijd gekregen. Zeker in de tweede helft van het seizoen waren er veel wissels."

Slechte reclame voor het damesvoetbal

De dames van Borsbeke speelden ook tegen de buren van Herzele-Ressegem. Eindstand: 37-0 en 0-47. Een match om snel te vergeten. "We kijken hier met een dubbel gevoel op terug", zegt Annelies. "Dit was geen mooie reclame voor het damesvoetbal. Voor de meisjes van Herzele was het ook heel jammer dat er op bepaalde momenten mee gelachen werd. Zij deden hun best, maar wij konden ook niet stoppen met voetballen."

Ambitie

Annelies en Leni kijken alvast uit naar het volgende seizoen. "We hopen dat we een trapje hoger kunnen voetbalen, maar de ambitie is om opnieuw de titel te halen. We zullen blijven voetballen zoals we dat dit seizoen gedaan hebben: van wedstrijd tot wedstrijd."

 

Beluister hieronder het volledige interview in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

6 april 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner