Twee nieuwe tennisterreinen brengen TC Herzele succes

6 juni 2019 | Sarah De Moor | Sport

Het is aardig druk op de twee nieuwe tennisterreinen in Sportpark De Steenoven. Tennisclub Herzele is er sinds deze lente actief en speelde er al enkele interclubtornooien. Met succes. De damesinterclubploeg van TC Herzele stunt met de titel van Oost-Vlaams kampioen in de reeks Dames +45 en is met een halve finale plaats ook nog in de running voor de titel van Oost-Vlaams kampioen Dubbel Dames +50.

Meer ambiance, meer leden...

Johan Woumans en Guido Daem, voorzitter en hulpsecretaris van Tennisclub TC Herzele, zijn zeer tevreden. "We hebben bijna 40 jaar op Evendael gespeeld. Het grote voordeel nu is dat er vier terreinen ter beschikking zijn. Twee nieuwe gravelterreinen en de twee grasterreinen die er al waren. Dat betekent voor onze club zeer veel. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook meer interclubs (red. competitie tegen andere clubs) spelen", zegt Johan. "We konden in het verleden ook al gebruik maken van de twee terreinen aan De Steenoven, maar dat was te ver voor ons."

"Op Evendael zaten we mooi in het groen. Hierdoor wisten veel Herzelenaren niet dat daar een tennisclub was. Vele clubleden hadden er graag gebleven", vertrouwt Guido ons toe. "Maar aan De Steenoven trachten we ons te integreren bij de andere clubs. Er is meer ambiance rond de site en dus zullen meer inwoners weten dat er een tennisclub is. Dat is goed voor onze competitie. We hebben een achttal ploegen, waarvan drie jeugdploegen. We willen graag ons ledental uitbreiden van 120 naar 200 leden, en dat zal zeker lukken met de vier terreinen."

Deze zomervakantie worden er alvast twee sportkampen georganiseerd in samenwerking met de Sportdienst.

Beluister hieronder het volledige interview met TC Herzele in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

13 april 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

13 april 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner