Nieuws van Radio Star

Jukebox TOP 200 op vinyl

Het bestuur en de medewerkers van Radio Star willen u, als trouwe luisteraar, een zalig kerstfeest toewensen. Op Kerstdag brengen we de Jukebox Top 200. En zoals elk jaar geen gewone jukebox, maar eentje op vinyl. Zalige Kerst !

Kerst Top 50

Johan Piryns draait op zondag 23 december van 14 tot 18u de grootste Kerstklassiekers tijdens de Kerst Top 50.

Helemaal Herzele

"Vroeger keek men naar ons op, nu slingeren ze opmerkingen op sociale media naar ons hoofd"

Met de aankondiging van een zonaal snelheidsplan in onze gemeente zijn ze nog feller dan anders, de ongezouten commentaren op onze politiemannen en -vrouwen. Het zonaal snelheidsplan komt er nochtans op vraag van de burger, zo vertelden commissaris Peter Souffriau en zijn twee hoofdinspecteur Dany Baeyens en Peter De Campenaere. En ze brachten goed nieuws mee: we krijgen er een nieuwe wijkinspecteur bij.

Herzele krijgt dan toch een nieuwe pastoor

  • HelemaalHerzele
  • 06-12-2018

Het was lang koffiedik kijken na het afscheid van E.H. Pol Dreelinck in augustus, maar Herzele krijgt dan toch een nieuwe pastoor. Dat heeft het bisdom van Gent meegedeeld in een nieuwsbrief.

Dit is de nieuwe beleidsploeg van Herzele!

  • HelemaalHerzele
  • 06-12-2018

Burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld) begint op 1 januari 2019 aan zijn vierde ambtstermijn als burgemeester van Herzele. Op verkiezingsdag maakte burgemeester Van Tittelboom op Radio Star in primeur bekend dat zijn partij Open Vld voor een coalitie met CD&V en Partners koos. Hij vertelde ook welke verkozenen een schepenambt kregen. Sinds vandaag kennen we ook de bevoegdheden van zijn nieuwe beleidsploeg.

"Ik hoop dat een psychologenbezoek ooit even normaal wordt als bij de huisarts gaan"

Morgen gaat de radiomarathon van MFL-Herzele van start, maar vanavond is er al de kick-off. Dr. Simon De Winter en zijn collega Prof. Dr. Anouk Vanden Bogaerde geven een lezing over geestelijke gezondheid bij kinderen en jongeren, het thema van de actie dit jaar. "Er zijn nog altijd jongeren die zich schamen omdat ze hulp moeten zoeken. Dat is spijtig, want hulp zoeken wanneer het even te veel wordt, is juist een kwaliteit die bewonderd zou moeten worden."

Jeugdgemeenteraad stelt nieuwe burgemeester en schepenen aan

  • HelemaalHerzele
  • 22-11-2018

Afgelopen woensdag werden de nieuwe jeugdburgemeester en de nieuwe jeugdschepenen verkozen. Mattis De Winne van BSGO De Trampoline wordt onze nieuwe jeugdburgemeester.

Bib leent voorleeskoffers uit

  • HelemaalHerzele
  • 22-11-2018

Tussen 17 en 25 november 2018 houden we in Vlaanderen de jaarlijkse Voorleesweek. Onze bibliotheek organiseert in die week enkele voorleessessies voor de scholen en een verteltheater i.s.m. Theater Harbalorifa. Dit jaar pakt onze bibliotheek uit met een origineel initiatief: tien voorleeskoffers.

Nieuws van Radio Star

Het Grote Lijsttrekkersdebat

Vrijdagavond 12 oktober verzamelden de vijf Herzeelse lijsttrekkers in De Wattenfabriek voor het Grote Lijsttrekkers Debat. Toon De Bock (N-VA Herzele), Jo De Loor (roodgroen), Filip De Bodt (Leef! & Groen), Ronny Herremans (CD&V en Partners) en Johan Van Tittelboom (Open Vld Herzele) gingen met elkaar in discussie over het centrum, verkeersveiligheid, betaalbare zorg en burgerparticipatie. Dat leverde bij momenten pittige discussies op.

Beleef de verkiezingen vanop de eerste rij!

De spanning stijgt, ook in Herzele. De laatste rechte lijn naar de verkiezingen van zondag 14 oktober werd ingezet. In het programma 'Helemaal Herzele' op Radio Star kwamen ondertussen alle politieke partijen en bewegingen die in Herzele naar jouw stem dingen aan bod: roodgroen, Leef! & Groen, CD&V en Partners, Open Vld Herzele en N-VA Herzele.

#HelemaalHerzele helpt jou kiezen!

Staat zondag 14 oktober al in jouw agenda? Wij hopen van wel, want die voormiddag brengen we allemaal onze stem uit voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen. Het radioprogramma Helemaal Herzele helpt jou kiezen en nodigt de vijf politieke partijen en bewegingen in Herzele uit voor een goed gesprek én een debat.