MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro

17 februari 2018 | Sarah De Moor | Activiteiten

MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro

Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 leek Herzele het maar over één ding te hebben: de radiomarathon van MFL-Herzele, 36 uur non-stop radio voor vijf Herzeelse jeugdverenigingen, die elk een eigen project indienden. Els, Caroline en Benjamin, de spilfiguren van de actie, mochten maar liefst 25.457 euro verdelen tijdens een speciale uitzending van Helemaal Herzele op Radio Star. Voor KSA Hillegem, Chiro Sint-Katrien Steenhuize, Jeugdhuis Wattage, vzw De Troon en Chiro Okido Herzele betekende dat het moment van de waarheid: hoeveel geld mogen zij meenemen naar hun vereniging?

KSA HILLEGEM: € 5.302
KSA Hillegem zal het geld investeren in een nieuwe stockageruimte, want de oude staat op instoren. Daarnaast wil de bende de huidige speeltuigen laten controleren en opknappen. Ook een geschiktere grasmachine is voor hen geen overbodige luxe. En aangezien hun voorgevel in het verleden beklad werd door vandalen, kan het geld ook gebruikt worden voor een likje verf. 

CHIRO SINT-KATRIEN STEENHUIZE: € 5.501
Met zo’n honderdtal leden is Chiro Steenhuize een relatief omvangrijke jeugdbeweging. Reeds jaren organiseren zij tal van activiteiten met het oog op een sterkere financiële stand van zaken. Zij vergaren deze middelen met als enig doel de bouw van een nieuw lokaal, want jammer genoeg is het huidige lokaal al enige tijd te klein. Chiro Steenhuize ontvangt met dit geld dan ook een extra financiële injectie om de nieuwbouw snel te realiseren.

JEUGDHUIS DE WATTAGE: € 4.903
Tegen 2030 wil gemeente Herzele in het kader van het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen klimaatgezond worden: 40% minder CO2-uitstoot op haar grondgebied. Het bestuur roept dan ook alle inwoners, verenigingen en bedrijven op om hun steentje bij te dragen. De schaapjes van De Wattage nemen die oproep ter harte. Zij beseffen dat ze een grote verbruiker zijn van ‘vuile energie’. De frigo’s draaien dag in dag uit en hebben geen goed energielabel. De verlichting is derdehands en verbruikt enorm. Dat moet en kan beter. Met de MFL-gelden gaan ze zwaar investeren. Als tegenprestatie organiseren ze een zwerfvuilactie met al hun leden.

VZW DE TROON: € 4.101
Vzw De Troon organiseert meerdaagse trainingen voor kinderen en jongeren rond zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole en weerbaarheid. Deze kampen worden begeleid door een professioneel team van erkende trainers, pedagogen, onderwijzers, opvoeders en animatoren. Aangezien deze onderneming een grote financiële inspanning vraagt, worden jammer genoeg enkele ouders met een zeker budget niet bereikt. Met de steun van MFL-Herzele zal vzw De Troon in Herzele een heuse ‘Dag van de Weerbaarheid’ organiseren, waarbij de kosten zo laag mogelijk gehouden worden, zodat allle kinderen en jongeren hierop aanwezig kunnen zijn.

CHIRO OKIDO HERZELE: € 5.650
Tweewekelijks staat de leidingploeg van Okido paraat om hun 200 leden te entertainen. Al jaren maken zij daarvoor gebruik van de gemeentelijke lokalen in de Tuinwijkstraat. Het MFL-project is voor hen een ideale gelegenheid om een grootschalig project op te starten dat de toekomst van deze Chiro moet garanderen en de bouw van nieuwe lokalen kan bewerkstelligen. Ze dromen van lokalen met voldoende speelruimte, voldoende opslagplaats, aangepast sanitair met douches en toiletten en een volledige keukeninrichting.

Audiofragmenten

#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 1

27 februari 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 2

27 februari 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

#MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro - Deel 3

27 februari 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner