Laatste berichten

Leerlingen Atheneum Herzele zijn terug van een inleefstage in Gambia

19-03-2023

Vijf leerlingen uit de richting Verzorging van het Atheneum Herzele vertrokken begin deze maand naar Gambia. Ze gingen er twee weken les geven in een kleuterschooltje, opgericht door een inwoner van onze gemeente. Een avontuur, zo noemen ze het en de twee begeleidende leerkrachten hoopten natuurlijk vooral op een leerrijke ervaring.

Lees meer...

'Start to run' gaat binnenkort van start

11-03-2023

Het programma loopt over 10 weken en start op dinsdag 28 maart 2023. Iedere deelnemer zal op eigen tempo en onder deskundige begeleiding van de clubtrainers een trainingsschema volgen om op 1 juni non-stop 5 km te kunnen lopen.

Lees meer...

Activiteiten


Politiek

Cultuur

Theater Harbalorifa brengt 'Het Gezin van Paemel'

04-03-2023

In deze hedendaagse bewerking van "Het Gezin Van Paemel" door regisseur Kenny De Mulder, volgen we het gevecht van vader Van Paemel met zichzelf en de hem omringende veranderende wereld, waarbij de relaties binnen het gezin zwaar op de proef worden gesteld. Cyriel Buysse schreef deze klassieker in 1902, maar meer dan 100 jaar later zijn de thema's die aan bod komen nog steeds brandend actueel en verrassend herkenbaar...

Lees meer...

Sport

Nieuwe mountainbikeroute in Herzele

04-03-2023

In Herzele werd de mountainbikeroute grondig aangepakt. De laatste jaren werden immers nogal wat veldwegen verhard en een aanpassing van de MTB-route drong zich op. Tevens werden de routes aangepast aan wat Sport Vlaanderen van een hedendaagse route verwacht: meerdere aantrekkelijke routes en telkens afzonderlijk uitgepijld. Vandaag is de route volledig af en zijn ook de verschillende nieuwe signalisatieborden geplaatst.

Lees meer...

Onze gemeente

Een groener Herzele: help jij ons 'verloren hoekjes' aan te pakken?

06-03-2023

Over het hele grondgebied van Herzele werkt het lokaal bestuur aan een groot onthardingsproject. Dit uit zich in kleine en grote ingrepen: een bermkant omtoveren tot een groene haag, verloren stukjes voetpad inwisselen voor bomen,... En nu kan ook jij meewerken aan een groener Herzele!

Ken jij een plekje dat er best wat groener mag uitzien? Waar verharding ligt die eigenlijk niet veel nut heeft?

Lees meer...

Archief

Reclamebanner