Laatste berichten

Eetfestijn voor Haïti

14-02-2024

Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. De Herzeelse vereniging 'Benefiet Haïti', ontstaan na de aardbeving in 2010, werkt samen met de lokale bevolking aan een viertal projecten. Om deze projecten te ondersteunen organiseert Benefiet Haïti op zaterdag 24 en zondag 25 februari een eetfestijn in de Sint-Lievenskring in Sint-Lievens-Esse.

Lees meer...

Hoofdverpleegkundige Geert Van Iseghem wint Lifetime Achievement Award tijdens Nurse Of The Year-verkiezing

12-02-2024

Geert Van Iseghem uit Sint-Antelinks is al meer dan 40 jaar actief als spoedverpleegkundige in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem, waarvan 30 jaar als hoofdverpleegkundige. Daarnaast is hij ook nog lid van het B-fast team, en al jaren actief in de rampenwerking Oost-Vlaanderen. Als dat nog niet genoeg is, helpt hij enkele buren als mantelzorger. Maar we kennen Geert ook van z'n grote inzet voor Benefiet Haïti.

Lees meer...

Een boom voor Herzele: een gratis boom of struik voor elke Herzelenaar!

26-01-2024

Het nieuwe jaar is gestart zoals het vorige geëindigd is: met zorgen over ons klimaat. Sloot de klimaattop in december nog een naar eigen zeggen historisch akkoord, was er in januari het nieuws dat 2023 het warmste jaar ooit was. We zoomen even in op Herzele en hadden een gesprek met schepen voor klimaat Ronny Herremans.

Lees meer...

G-voetbalploeg van KVC De Toekomst Borsbeke zoekt nieuwe spelers

14-01-2024

Dat het voetbal in Borsbeke met KVC De Toekomst hoge toppen scheert, is geen groot geheim. De mannen en vrouwen spelen op het hoogste provinciale niveau en de jeugdopleiding wordt de hemel in geprezen. Maar de club heeft ook een G-voetbalploeg, en dat mag wat vaker over de tongen gaan. Dat vinden althans Jens De Clercq en Sylvie De Wannemaeker.

Lees meer...

Activiteiten


Politiek

Cultuur

Sport

Onze gemeente

Vuurwerkverbod voor particulieren in Oost-Vlaanderen tijdens oudejaarsperiode

29-12-2023

Het KMI voorspelt tijdens de oudejaarsperiode windstoten van 55 tot maximum 75 km/u. Het is in deze weersomstandigheden erg gevaarlijk om vuurwerk af te steken, zeker als je daar niet voor opgeleid bent. Daarom heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, na overleg met de burgemeesters en de veiligheidsdisciplines beslist om een verbod af te kondigen voor het particulier afsteken van vuurwerk vanaf vandaag, 29 december 2023, tot 2 januari 2024 op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. Ook in het bezit zijn van vuurwerk op het openbaar domein door particulieren is in deze periode verboden.

Lees meer...

Archief

Reclamebanner