Tennisterreinen op Evendael maken plaats voor nieuwe hype padel

8 februari 2021 | Evi Baeyens | Sport

Het gonsde van de geruchten, er werd gegist, gegokt en gespeculeerd. Welke functie zullen de vroegere tennisterreinen op de Evendaal in Herzele krijgen? Sinds een kleine twee weken mogen Herzele en omstreken het weten. Drie bevriende koppels uit Sint-Lievens- Esse (Ines en Hervé, Eveline en Karel, Bert en Leen) zullen er hun gezamenlijke droom waarmaken: de aanleg van padelterreinen, dé sport van dit moment.

"Onze mannen speelden al enkele jaren padel", vertelt Ines, "maar de vrouwen zijn er pas tijdens de eerste lockdown mee gestart. We waren onmiddellijk verkocht. Het werd steeds moeilijker een padelterrein te reserveren en padel ontbrak ook nog in Herzele. Zo kwam de idee zelf een padelclub te starten. Tijdens één van onze padelafspraken, daagden we elkaar uit  een geschikte grond voor onze terreinen te vinden. Uiteindelijk kwamen we op de oude tennisterreinen terecht. We gingen op zoek naar de eigenaar en alles raakte in een stroomversnelling."

Op de vraag wat padel zo aantrekkelijk maakt, antwoordt Eveline gedecideerd: "Het plezier dat je eraan beleeft! Je kan het ook twee tegen twee spelen, de koppels tegen elkaar."
"Je hoeft ook niet over de sterkste conditie te beschikken", vult Karel aan, "iedereen, van jong tot oud, kan padellen."

De werken van de vier padelterreinen zijn ondertussen van start gegaan. "Als het weer het toelaat en het de komende periode niet al te veel vriest, hopen we begin april te openen. Er zullen ook douches beschikbaar zijn en de sporters kunnen er een drankje nuttigen", legt Karel uit. Ook wandelaars en fietsers zullen er in de zomer terechtkunnen in de zomerbar. Een naam is ook al gevonden, Bonair, verwijzend naar de goede lucht en de groene omgeving waarin de terreinen zich zullen bevinden.

Meer info volgt binnenkort op de website: www.bonairsport.be

 

Luister hieronder naar een interview in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

6 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner