Alle remmen los met Die Bronne

1 november 2018 | Sarah De Moor | Activiteiten

Er zijn maar weinig lokale toneelverenigingen die het zo goed doen als Die Bronne uit Sint-Lievens-Esse. De Sint-Lievenskring zit bij elke voorstelling nokvol en elke toeschouwer heeft achteraf pijn aan de lachspieren. "We schrikken er ook elk jaar van", vertelde bestuurslid Davy Beerens in Helemaal Herzele op Radio Star. "We denken dat we het succes te danken hebben aan onze hechte groep.  Al die mensen brengen hun eigen publiek mee, en dankzij de mond-aan-mondreclame komt daar veel volk op af. Het is en blijft een sociaal gebeuren onder de kerktoren hé."

Keuze voor de komedie

"Ik denk dat de keuze voor komedie er ook voor zorgt dat mensen blijven komen", vulde collega-acteur Pieter verder aan. "Lachen, plezier maken en alle remmen los. Dat zijn de sleutels van ons succes." Over het genre wordt nochtans soms wat lacherig gedaan. "Je bent voor of tegen", zei Davy. "Het moeilijkste is de timing. Wanneer je iets zegt of doet. Het komt soms op één of twee seconden aan."

(lees verder onder de foto)

Davy Beerens

Davy Beerens in de studio van Radio Star.

 

De tante van Charlie

In november brengt Die Bronne een nieuwe komedie naar Sint-Lievens-Esse: 'De tante van Charlie'. Dit jaar koos huisregisseur Pieter Beerens het stuk. "Davy speelt Charlie", vertelde Pieter. "Charlie en zijn goede vriend Rogier zitten in financiële problemen. Ze hebben elk een vriendin, maar die is eigenlijk niet voor hen weggelegd. Toch proberen ze het allebei goed aan te pakken om de vaders van de vriendinnen te overtuigen. Op die manier proberen ze het familiebudget van hun schoonvaders binnen te rijven. De tante zal die vaders proberen overtuigen. En ik speel de butlet van Rogier. En de butlet, tja..."

(lees verder onder de foto)

Pieter Deprey

Pieter Deprey in de studio van Radio Star.

 

Wanneer?

  • Zaterdag 10/11/18 om 20u00
  • Zaterdag 17/11/18 om 20u00
  • Zondag 18/11/18 om 15u00
  • Vrijdag 23/11/18 om 20u00
  • Zaterdag 24/11/18 om 20u00 (uitverkocht)

Kaarten reserveren kan telefonisch via 0468 13 74 49 of via de website van Die Bronne.

 

Beluister hieronder het volledige interview van Davy en Pieter van Die Bronne in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

28 oktober 2018 | Bron:

Foto's

Reclamebanner