"Gezond en gelukkig zijn, dat is het hoofddoel van wandelen"

3 februari 2019 | Sarah De Moor | Activiteiten

De Burchtstappers uit Herzele op wandel in Stevensweert (NL)

Meer dan 60 wandeltochten met 54.800 deelnemers. Dat zijn de indrukwekkend cijfers die de Herzeelse wandelclub De Burchtstappers kan voorleggen. "We zijn goed bezig", vertelden bestuursleden Michel Goossens en Jozef Vanden Nest. "Elk jaar hebben we meer wandelaars, dankzij onze goeie parcours én onze goeie catering, want dat is ook erg belangrijk."

Gezond en gelukkig zijn

"Wij beschouwen wandelen als een rustige en familiale gezinssport, een recreatieve sport waar je zowel individueel als in groep, met vrienden, met het gezin of met familie de streek en de natuur kan verkennen. Wandelen is ook één van de belangrijke punten om gezond en gelukkig zijn. Dat is het hoofddoel van wandelen."

De Burchtstappers organiseren jaarlijks vier grote wandelingen, maar je kan er ook terecht voor kleinere groepswandelingen. "Dit zijn wandelingen van maximum zeven kilometer, telkens op vrijdagmiddag met start aan de kerk van één van onze deelgemeenten. Iedereen mag daar gratis aan deelnemen om de club en de wandelsport te leren kennen." 

(lees verder onder de foto)

Jozef Vanden Nest en Michel Goossens in de studio van Radio Star.

Jozef Vanden Nest en Michel Goossens in de studio van Radio Star.

 

In 2020 moet het tiptop in orde zijn

Binnenkort, op zaterdag 2 maart, staat de 17e Bachustocht op het programma. In 2020 staat de club echter voor een uitdaging. "Dan organiseren we een wandeldag voor de volledige provincie Oost-Vlaanderen. Daar komen 4000 mensen op af. We moeten verschillende parcours voorzien, van 3 tot 30 kilometer. Die moeten we allemaal uittekenen en uittesten. En er is ook de catering. Daar komt heel wat bij kijken. Op die dag moet het tiptop in orde zijn."

 

Beluister hieronder het volledig interview met Michel Goossens en Jozef Vanden Nest van De Burchtstappers in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

26 januari 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

26 januari 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner