MFL 2018 brengt net geen 20.000 euro op. En ja, er komt een nieuwe editie!

13 november 2019 | Sarah De Moor | Activiteiten

Benjamin Rogiers met z'n sidekicks Els en Caroline

Laten we even terugkeren naar 24 en 25 november 2018. In het voormalige Hof Van Weenen zijn Benjamin Rogiers, Els Coppens en Caroline De Vadder op dat moment druk in de weer met hun radiomarathon MFL-Herzele, ondertussen een gevestigde waarde in onze gemeente. "We hebben toen 36 uur radio gemaakt", zegt Benjamin. "Er kwamen heel wat bekende en minder bekende artiesten langs, er waren talloze acties en er was natuurlijk onze toog. Op een bepaald moment was ik én radio aan het maken én de toog aan het doen." Els vult aan: "Het was een echt zottekot, maar zo fijn om te doen. Het leefde bij de mensen. Het was er nooit stil."

En het eindbedrag is...

Ondertussen hebben de drie organisatoren hun huiswerk klaar. "We sloten de radiomarathon af met ongeveer 12.000 euro. Daar waren we al bijzonder blij mee. Nu kunnen we het eindbedrag bekend maken", zegt Benjamin.

Dat eindbedrag bedraagt maar liefst 19.726,33 euro! "Wat zijn we trots. Met dank aan Herzelenaren", benadrukken de organisatoren.

Mentale weerbaarheid bij jongeren

"Met dat eindbedrag stampen we een project rond mentale weerbaarheid bij jongeren uit de grond", vertelt Caroline. "We gaan een fysiek huis creëren waar jongeren onder 25 jaar zich veilig voelen en kunnen langskomen met vragen en een luisterend oor vinden. Er is telkens een professional aanwezig om hen te begeleiden en op te vangen. Wij hadden daarvoor gesprekken met mensen die met jongeren en psychiologische problemen bezig zijn. Als er verdere behandeling nodig is, worden de jongeren doorverwezen."

"Het huis bevindt zich in het zorgdorp van Herzele", gaat Els verder. "In de Kloosterstraat. Aan de achterkant van het lokaal dienstencentrum. Met dank aan het lokaal bestuur van Herzele. Er zal een aparte ingang gemaakt worden. De jongeren komen eerst in een ontspanningsruimte terecht. Als ze een privégesprek willen, kan dat in een apart lokaal. Met het geld kunnen we deze ruimte inrichten."

"En dankzij het bedrag kunnen we de professionals betalen die meewerken", vult Benjamin aan. "Daardoor kunnen jongeren hier volledig gratis terecht. Het huis zal twee uur per week open zijn. Op maandag in de even weken van 16.00 tot 18.00 uur, en op vrijdag in oneven weken van 15.30 tot 17.30 uur. We starten in het voorjaar van 2020."

Een nieuwe editie van MFL-Herzele in december

Ondertussen zijn de drie organisatoren ook druk in de weer met de voorbereidingen van de nieuwe editie. Want ja, die komt er!

"We sluiten ons aan bij de actie 'December, warme maand in Herzele' van het gemeentebestuur", zegt Caroline. "Zij roepen alle Herzelenaren, Herzeelse verenigingen en organisatoren op om hun actie t.v.v. eender welk goed doel tijdens de maand december of doorheen het hele jaar te registeren via www.herzele.be/warmemaand. Dat kan tot en met 22 november. Het bestuur ondersteunt die actie dan op verschillende manieren. Wij van MFL doen er een schepje bovenop."

"Op zaterdag 28 december organiseren we opnieuw een radiomarathon", vertelt Benjamin. "Het wordt een minimarathon. Van 9 uur 's morgens tot 12 uur 's nachts vanuit de studio van Radio Star. Iedereen kan plaatjes aanvragen voor een minimumbedrag van 2 euro. Om 18.00 uur start er boven de studio, in de grote zaal van De Wattenfabriek, een kinderfuif. Om 20.00 uur is er een fuif voor volwassenen. De volledige opbrengst van dit alles zal verdeeld worden onder alle geregistreerde acties."

 

Volg MFL-Herzele op de voet via hun facebookpagina.

Beluister het volledige interview met de organisatoren van MFL-Herzele in Helemaal Herzele op Radio Star hieronder.

 

Audiofragmenten

Bekendmaking eindbedrag MFL-Actie 2018

9 november 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Aankondiging nieuwe MFL actie in 2020

9 november 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner