Doe zondag mee met de Connemara tegen Corona!

4 april 2020 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Zondag 5 april had een hoogdag moeten worden voor Herzele. Als Dorp van de Ronde mochten we voor - voor de vierde keer al - de Ronde van Vlaanderen ontvangen in onze gemeente. Helaas, geen hoogmis van het wielrennen dit jaar, maar VTM en HLN verzachten het leed en organiseren een 'Ronde tegen Corona'. Een helikopter zal zes uur lang over alle provincies vliegen, op zoek naar hartverwarmende beelden en steunbetuigingen onder het motto #samentegencorona. De helikopter stijgt om 11.00 uur ’s morgens op in Antwerpen. De beelden kan je tussen 11.00 uur en 17.00 uur rechtstreeks volgen op HLN.be en vanaf 13.30 uur op VTM. 

Connemara tegen Corona: doe mee

"Als Dorp van de Ronde mag Herzele uiteraard niet ontbreken in deze uitzending", vertelt Karen uit Sint-Lievens-Esse. Enkele inwoners nomineerden onze gemeente dan ook met een origineel idee: de Connemara tegen Corona. De opdracht is simpel. Ga zondag naar buiten. Op uw oprit, in uw voortuin, op uw balkon. Met een witte vlag of een wit doek. En... leef u uit op 'Le Lac Du Connemara'. "Als eerbetoon aan alle zorgverleners, veiligheidsdiensten, mensen die werken in de voeding en de logistiek enzovoort."

"We contacteerden VTM en QMusic, maar ze konden ons niet beloven dat de helikopter boven Herzele zou vliegen. Alle Herzelenaren moeten dus massaal meedoen. Dan kan de helikopter niet anders dan Herzele in beeld brengen."

Volg de actie op de voet en word lid van de facebookpagina 'Connemara tegen Corona'.

Radio Star doet mee

De helikopter van HLN en VTM vliegt tussen 14.25 en 14.31 uur - hopelijk - over onze gemeente. Op dat moment zal Radio Star de plaat 'Le Lac Du Connemara' draaien om het initiatief te ondersteunen.

Audiofragmenten

4 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner