Sponsor eens een boom: Kleine daad, groot resultaat

30 november 2020 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Archieffoto inwandeling Doornmanspad in oktober 2018 © Damien De Leeuw

Dit jaar organiseert Natuurpunt Herzele geen Kaasavond, een noodgedwongen onderbreking van een jarenlange traditie. "We zochten naar een alternatief om jullie toch nog gastronomisch te verwennen: een soepactie “Soep voor natuur”. Maar ook hier kwam corona een stok in de wielen steken," vertelt Mieke Dennequin, voorzitster van Natuurpunt Herzele. 

Om de sympathisanten toch nog een kanst te geven om Natuurpunt Herzele te steunen, lanceert het bestuur de actie "Sponsor een boom": "Deze winter planten we 800 boompjes in de Doormansvallei in het noorden van Herzele. Je kan de aankoop van het plantgoed steunen met een gift. Voor elke gift van 40 euro of meer krijg je een fiscaal attest. Je gift is dit jaar 60% fiscaal aftrekbaar!"

Een gift kan je doen via deze website.

Uitbreiding Doornmansbos

Tijdens de jongste gemeenteraad werd opnieuw de aankoop van enkele percelen natuurgebied in Hillegem goedgekeurd. Deze aankoop kadert in het project van het Doormansbos. Het gaat om percelen bos langs de spoorweg tussen de Bergafstraat en het containerpark van Herzele. Een aantal jaar geleden kon de gemeente in deze zone ook al enkele percelen aankopen.

(lees verder onder de kaart)

Doornmansbos Hillegem'

Situering van het Doormansbos in Hillegem. In het rode gebied wil het bestuur enkele percelen aankopen.

 

Luister hieronder naar het volledige interview met Mieke Dennequin, voorzitster van Natuurpunt Herzele in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

28 november 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner