Praatcafé dementie: Langer thuis wonen met dementie: welke hulpmiddelen bestaan er?

28 februari 2023 | HelemaalHerzele | Activiteiten

©Freepik.com, Rawpixel.com

Sommige hulpmiddelen en tips zijn goud waard! Zeker als je hierdoor langer kan thuis wonen ondanks je gediagnotiseerd bent met dementie. Pieter Van Ruyskensvelde, ergotherapeut in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem en zelfstandig ergotherapeut aan huis en Phaedra Van Hoop, ergotherapeut bij LM Oost-Vlaanderen brengen het landschap van de hulpmiddelen in kaart:

Praatcafé Dementie Regio Zottegem, Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Lierde nodigt familieleden en mantelzorgers van personen met dementie uit op dinsdag 28 maart om 19.00 uur in het Lokaal Dienstencentrum Egmont (Arthur Gevaertlaan te Zottegem). 

Inschrijven kan via dit formulier.

Een praatcafé dementie is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor familieleden van personen met dementie en andere geïnteresseerden. Telkens wordt een ander onderwerp toegelicht door een ervaringsdeskundige. De ongedwongen sfeer in het café creëert tevens de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met andere lotgenoten. Dit is een gratis initiatief, iedereen is van harte welkom!

Reclamebanner