Herzeelse dichter wint juryprijs Gedichtenwedstrijd van Route42

4 februari 2023 | HelemaalHerzele | Cultuur

De zes genomineerden na afloop van de uitreiking met schepen Heidi Knop. ©Lokaal Bestuur Herzele
(vlnr) Liesbeth D’Hoker, Jo van Driessche, Huguette Damiaens, Wim Dhaese, Carla Cosyns, Maaike Afschrift en schepen Heidi Knop

Al meer dan twintig jaar op rij staat eind januari gelijk aan poëzie. Oorspronkelijk werd enkel Gedichtendag ‘gevierd’, maar sinds tien jaar is dat een volledige Poëzieweek. In Nederland en Vlaanderen wordt dan de ene na de andere poëtische activiteit georganiseerd. Ook in Herzele stopte de poëzietrein van 26 januari tot en met 1 februari 2023 met op de laatste dag, als hoogtepunt van de Poëzieweek, de uitreiking van de ‘Gedichtenwedstrijd!’ van Route42 in De Wattenfabriek.

Dit jaar draaide de wedstrijd volledig rond het thema vriendschap. Het leverde prachtige gedichten op, waarvan de kwaliteit de jury met verstomming heeft geslagen. Het was dan ook een hele opgave om uit de 49 inzendingen de zes uitschieters te selecteren. "Als schepen van cultuur en lid van het poëtisch collectief ben ik enorm fier dat bij de zes genomineerden maar liefst drie Herzeelse dichters geselecteerd werden", zegt Heidi Knop, schepen van cultuur. Aan het einde van de avond ging één van die drie Herzeelse dichters, Huguette Damiaens, met de juryprijs naar huis. De publieksprijs ging naar Jo van Driessche uit Lierde.

"De hoofdprijs, de prijs van de jury, is een verblijf voor twee personen in een van de mooie logies op het grondgebied van Route42. Mogelijks geeft dit verblijf al inspiratie voor nieuwe poëzie", aldus Katelijne Scheirlinckx, voorzitter van Route42. 

Reclamebanner