Wordt Mercédes Miss Fashion 2020?

17 augustus 2019 | Sarah De Moor | Jeugd

De Herzeelse Mercédes Van der Borght doet een gooi naar de titel van Miss Fashion, een missverkiezing die vooral focust op meisjes die een carrière ambiëren in de modellenwereld. Mercédes zit alvast in de finale. Op zaterdag 31 augustus neemt ze het tijdens de finaleavond op tegen 24 andere meisjes uit verschillende provincies. "Het is mijn eerste missverkiezing", vertelt Mercédes aan de redactie van Helemaal Herzele. "Ik wil aan mijn onzekerheid werken en mezelf een nieuwe uitdaging geven."

Die uitdaging heeft alles te maken met een leven in de spotlights. "Ik hoop ver te geraken in de modellenwereld. Ik zag deze missverkiezing op instagram verschijnen, en dacht: waarom zou ik het niet eens proberen. Bij deze missverkiezing krijg je veel kansen. Er zijn veel workshops om bij te leren." De kandidaten die deelnemen aan Miss Fashion maken achteraf kans om ingeschreven te worden bij een modellenbureau. Verschillende kandidaten van de voorbije edities liepen shows en werden geboekt voor foto-opdrachten of zijn nog steeds actief actief als model.

"Als ik Miss Fashion 2020 word, dan mag ik België vertegenwoordigen op wedstrijden in het buitenland", geeft Mercédes nog mee. "De Herzelenaren kunnen me steunen door via mij een steunkaart van 5 euro of een finaleticket van 40 euro (125 euro voor VIP) te kopen. Maar ze kunnen ook massaal sms’jes sturen: MF (spatie) 13 naar 6045. Als ik de meeste stemmen haal, heb ik sowieso een plaatsje in de top 10."

Benieuwd hoe het afloopt? Je kan Mercédes volgen via haar facebookpagina.

 

Reclamebanner