Droom van buitenkeukens wordt werkelijkheid in Kinderdagverblijf Klavertje 4

22 februari 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

©Lokaal Bestuur Herzele

In Kinderdagverblijf Klavertje 4 leefde al jaren de droom om in de drie leefgroepen een buitenkeukentje te plaatsen. "We gingen met onze ideeën langs bij Leefboerderij De Kanteling vzw en het werd al snel duidelijk dat het niet bij dromen zou blijven", begint Hilde Van Impe, schepen van sociale zaken.

 

De deelnemers van de Leefboerderij gingen, samen met de begeleiders en enkele vrijwilligers, meteen aan de slag! Ze begonnen met het ontwerpen van zo’n buitenkeuken en brachten het ontwerp tot leven. Het resultaat? Drie buitenkeukens die perfect op maat van peuters en kleuters gemaakt werden. Alles werd veilig afgewerkt zodat de kinderen zich uiteraard niet kunnen kwetsen. De draaiknoppen die echt kunnen draaien, zorgen bovendien voor extra uitdaging bij de peuters en kleuters.

 

In aanwezigheid van de ontwerpers en de kinderen van de verschillende leefgroepen werden de nieuwe buitenkeukens onlangs officieel overhandigd. "Het is prachtig om te zien dat twee Herzeelse organisaties, die beiden werken met en voor mensen, zo goed kunnen samenwerken. Daar zit zeker nog toekomst in", knipoogt schepen Van Impe.

Reclamebanner