GO! Atheneum Herzele verdrievoudigt leerlingenaantal in tien jaar tijd

1 september 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

Archieffoto. ©Go! Atheneum Herzele

Op 1 september zullen meer dan 210 nieuwe leerlingen verwelkomd worden in het Atheneum Herzele. Het totale leerlingenaantal overschrijdt de kaap van 800 leerlingen. Sandy Maegerman startte zeven jaar geleden als directeur van het Atheneum Herzele. Zij koos resoluut voor innovatief onderwijs en stelt vandaag met trots vast dat het leerkrachtenteam elk schooljaar opnieuw het beste van zichzelf geeft om elke leerling een flexibel leertraject te laten doorlopen: "De persoonlijke begeleiding die wij aan elke leerling bieden op zowel pedagogisch als mentaal vlak, maakt ons uniek. Leerlingen en ouders voelen zich dan ook zeer welkom op onze school. Misschien zit daar wel een deel van onze sterkte".

Naast de keuze voor onderwijsvernieuwing, breidde ook het aantal studierichtingen binnen de middelbare school de voorbije tien jaar meer en meer uit. Het Atheneum Herzele biedt meer dan 25 verschillende studierichtingen aan. "Sinds de modernisering van het secundair onderwijs spreken we niet langer over ASO, TSO of BSO maar wel over arbeidsmarktgerichte studierichtingen (BSO), richtingen in de dubbele finaliteit (TSO) en doorstoomrichtingen (ASO). Onze keuze om een bijzonder gevarieerd aanbod aan te bieden binnen de drie verschillende finaliteiten leidt ertoe dat heel wat leerlingen hun weg vinden naar onze school", benadrukt Sandy Maegerman.

Een extra troef van het Atheneum Herzele zijn een aantal unieke studierichtingen in de regio. "Sinds september vorig jaar bieden we de nieuwe richting bouwtechnieken aan. Bouwtechnieken is een technisch-wetenschappelijke studierichting die geschikt is voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie, in het bijzonder in bouwkundige constructies. Vanaf dit jaar kunnen leerlingen zowel in het derde als het vierde jaar deze studierichting volgen. Ons ruime aanbod aan sportrichtingen is bijzonder populair op school, maar ook specifieke richtingen zoals bouwplaatsmachinist of wellnes & schoonheid verklaren mee het succesverhaal van de school."

Op 1 september starten maar liefst 116 nieuwe leerlingen in het eerste middelbaar. We kijken er bijzonder hard naar uit om hen, samen met de meer dan 100 nieuwe leerlingen die starten van het tweede tot het zevende jaar, morgen warm te verwelkomen. Het schoollogo en de website werden speciaal voor de start van het nieuwe schooljaar in een nieuw jasje gestoken. Voor meer info over de innovatieve werking en het uitgebreide studieaanbod kan u terecht op de Facebook- en Instagrampagina van de school of op de nieuwe schoolwebsite https://www.atheneum-herzele.be

Reclamebanner