Maak kennis met wijndomein Pres De Gand uit Borsbeke

22 augustus 2019 | Sarah De Moor | Ondernemen

Rudy De Vos

Op 25 augustus organiseert Lekker Oost-Vlaams voor de vierde keer een toer langs 25 producenten van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten. Ook wijndomein Pres De Gand in Borsbeke, het geesteskind van Rudy De Vos en zijn vrouw Chantal, zet haar deuren open voor het grote publiek.

"Een uit de hand gelopen hobby"

Rudy en Chantal verbouwen sinds een aantal jaren wijn in Borsbeke. "Een uit de hand gelopen hobby", geeft Rudy ons mee. "We zijn tien jaar geleden gestart in onze tuin in Moortsele, een deelgemeente van Oosterzele, met een tiental ranken. Ondertussen hadden we ons ingeschreven voor een cursus wijnbouw".

Rudy en z'n vrouw kregen de smaak te pakken, want in de tuin stonden al snel een hondertal wijnranken. "Het kriebelde om daar iets mee te gaan doen. Onze tuin bleek al snel te klein en we moesten dus op zoek naar extra gronden. We kwamen uit op een klein perceeltje in Merelbeke, maar we bleven verder zoeken naar een groter perceel. Onze schoonzoon Wouter De Vuyst, die ondertussen ook een wijndomein heeft in Herzele, tipte ons over een grond aan de Kampenstraat in Borsbeke." 

Herzele telt ondertussen al drie wijndomeinen: Driesse, Piro en Pres De Gand. "Herzele ligt in de Vlaamse Ardennen en het glooiend landschap is dus zeker een meerwaarde om wijn te verbouwen", zegt Rudy daarover. "Onze grond in Borsbeke heeft een mooie zuidelijke helling en is dus uitermate geschikt voor de wijnbouw." Aan het terrein staat ondertussen ook een gloednieuwe loods. "Het is onze bedoeling om van onze passie ons beroep te maken en het wijndomein verder uit te bouwen in Borsbeke."

Rondleidingen en wijn proeven

Tijdens de toer 'Lekker Oost-Vlaams' op zondag 25 augustus leer je het verhaal achter het product van Pres De Gand kennen. Er zijn gratis rondleidingen voorzien om 10u00, 11u00, 13u00, 14u00, 15u00, 16u00 en 17u00. Uiteraard kan je ook genieten van de verschillende wijnen. Meer info over dit initiatief vind je op https://www.lekkeroostvlaams.be/

 

Beluister hieronder het volledige interview met wijnbouwer Rudy De Vos in Helemaal Herzele op Radio Star.

Op https://wijndomein-pres-de-gand.be vind je meer info over het wijndomein.

Audiofragmenten

15 juni 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner