Herzeelse radiomarathon in glazen huis

8 november 2018 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

MFL-Herzele (Muziek Financiert Leven in Herzele) pakt dit jaar uit met een nieuwe stunt. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zal schepen Benjamin Rogiers, gesteund door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, maar liefst 36 uur lang opnieuw radio maken op Radio Star.

Niets bijzonder, denkt u? Toch wel!

Benjamin legt ons uit wat er zo bijzonder is: "Het radioprogramma wordt immers live uitgezonden vanuit een heus glazen huis: het Hof van Weenen in centrum Herzele! 36 uur lang zal iedereen plaatjes kunnen aanvragen, maar ook een drankje kunnen consumeren voor een Herzeels goed doel."

(lees verder onder de foto)

Els Coppens, Caroline De Vadder en Benjamin Rogiers tijdens de radiomarathon vorig jaar.

Els Coppens, Caroline De Vadder en Benjamin Rogiers tijdens de radiomarathon vorig jaar.

 

Psychische problemen bij jongeren

Vorig jaar haalde MFL-Herzele 25.457 euro op en verdeelde dat geld onder vijf Herzeelse jeugdverenigingen ten voordele van hun project. "Dit jaar kozen we ervoor om geld in te zamelen voor een Herzeels huis - noem het zowaar een overkophof – dat wil werken rond psychische problemen bij onze jongeren. In een wereld die bol staat van nieuwe technologieën aan ongekende snelheden zijn deze problemen spijtig genoeg niet meer weg te denken. De drempel om hulp te zoeken is vaak te groot, of men weet gewoonweg niet waarheen", gaat Benjamin verder.

"Daar wil MFL-Herzele iets aan doen!", voegen Els en Caroline er aan toe. "In samenwerking met en op vraag van heel wat Herzeelse psychologen, het Huis van het Kind, de CLB’s, de Herzeelse scholen, … wil MFL-Herzele in Herzele een veilige haven bieden voor deze jongeren. Een Herzeels huis waar zij de nodige hulp kunnen ontvangen, maar waar ook leerkrachten en ouders de juiste ondersteuning kunnen genieten."

Verenigingen, handelaars, scholen en particulieren worden opgeroepen acties te organiseren en plaatjes aan te vragen. Meer info op www.radiostar.be/mfl-herzele.

Foto's

Reclamebanner