Een nieuwe bank langs de trambaan. En wat voor één.

17 januari 2019 | Sarah De Moor | Onze gemeente

© Marc Dubois

Wie regelmatig de Trambaan tussen Herzele en Sint-Lievens-Esse gebruikt, heeft ze zeker al zien staan: de nieuwe spiraalvormige houten rustbank. Het gaat om een kunstwerk van Sylvia Janssens, uitgevoerd door Dillian Févry. 

Jan Hermans, cultuurbeleidscoördinator van onze gemeente, stelt ons echter gerust: "Je kan en je mag er op gaan zitten hoor, want het is een rustbank. De houten constructie bestaat uit twee in mekaar draaiende spiralen. Dat maakt de bank al specialer dan een gewone rechte bank, maar er zijn ook een aantal kijkgaten in de bank verwerkt, waarin een aantal materialen zitten die verwijzen naar spiraalvormen uit de natuur. De kunstenares noemt de zitbank een oplaadpunt. Ze probeert daarbij mensen bewuster te maken van en in contact te brengen met verschillende vormen van energie. In dit geval gaat het om energie uit de natuur."

Arpia vzw, het Herzeels kunstproject dat op regelmatige tijdstippen één of meerdere kunstenaars een interventie in het landschap laat uitvoeren, leidde het project in goede banen. "De officiële opening van de rustbank is pas voor in de lente. Er wordt nu nog aan gewerkt. Dan organiseren we ook een tentoonstelling over de kunstenares."

Kom meer te weten over het kunstwerk en beluister hieronder het volledige interview met cultuurbeleidscoördinator Jan Hermans in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

12 januari 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner