"Wij vechten al jaren tegen een verkeerde perceptie"

3 mei 2019 | Sarah De Moor | Onze gemeente

Lions Club Herzele overhandigt 1.000 euro aan MFL-Herzele

De Lions Club van Herzele organiseert verschillende activiteiten om fondsen te werven. De belangrijkste jaarlijks terugkerende activiteit staat zeer binnenkort op de planning: de ontbijtactie naar aanleiding van moederdag. "We verkopen op zondag 12 mei opnieuw meer dan 1.200 ontbijtmanden, die we met onze 22 leden allemaal eigenhandig vullen", zegt voorzitter Filip Badisco. "De opbrengst gaat, net zoals die van onze andere acties, integraal naar de ondersteuning van verschillende sociale projecten, hoofdzakelijk in de regio Herzele." De Lions steunde op die manier o.a. al Leefboerderij De Kanteling, KSA Hillegem, MFL-Herzele, Kom Op Tegen Kanker enzovoort.

Verkeerde perceptie

Francis Fivez, één van de bestuursleden, wil komaf maken met een verkeerde perceptie. De Lions is volgens hem absoluut geen zogenaamd club van rijke mensen: "Wij vechten al jaren tegen die perceptie. Die is gegroeid uit de geschiedenis van de Lions. Lions Clubs International ontstond uit een droom van een verzekeringsagent uit Chicago. Hij vroeg zich af waarom business clubs, waarvan hij zelf een actief lid was, hun horizon niet zouden verruimen van puur zakelijke aangelegenheden naar de inzet voor een betere maatschappij en wereld. We zijn dus niet uit op winstbejag, maar we willen een maatschappelijke rol opnemen als ondernemer. Je geeft meer dan je krijgt bij de Lions."

"Lid worden van een Lions Club doe je omdat je je wil engageren", gaat Filip verder. "Je hoeft ook geen ondernemer te zijn om Lion te worden. We proberen zoveel mogelijk mensen met uiteenlopende competenties samen te brengen. Zo kunnen we onze fundraising activiteiten makkelijker tot een goed einde te brengen. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk lokale projecten te ondersteunen."

Moederdagontbijt

Wil je de lokale goede doelen van Lions Club Herzele steunen? Bestel een ontbijtpakket via www.lionsherzele.be en kom op moederdag (zondag 12 mei) jouw ontbijtpakket afhalen op een afhaalpunt bij jou in de buurt!

Affiche Moederdagontbijt

 

Beluister hieronder het volledige interview met Filip Badisco en Francis Fivez van Lions Club Herzele in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

27 april 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner