Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem delen samen mondmaskers uit aan inwoners

26 april 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Archieffoto © Freepik

“De drie lokale besturen werken al langer succesvol samen op verschillende beleidsniveaus. We vormen ook een eengemaakte politiezone”, zegt Lieven Latoir, burgemeester van Sint-Lievens-Houtem. “Ook in de strijd tegen het coronavirus werden de krachten meteen gebundeld. Zo komt de intergemeentelijke veiligheidscel regelmatig virtueel samen en gaan we samen op zoek naar veiligheidsmateriaal voor onze zorgverleners.”

Johan Van Tittelboom, burgemeester van Herzele: “Omdat het steeds duidelijker wordt dat een mondmasker dragen, zeker op plaatsen waar je niet genoeg afstand kan houden, een grote rol zal spelen in het afbouwen van de coronamaatregelen, hebben we beslist om samen voor alle inwoners kwalitatieve, herbruikbare – lees: wasbare - mondmaskers te kopen. Het is de bedoeling om die mondmaskers aan elke inwoner gratis te bezorgen.”

“We bekijken op dit moment met welk bedrijf of welke organisatie we kunnen samenwerken, wat de kostprijs zal zijn en hoe snel en op welke manier we de mondmaskers bij onze inwoners kunnen krijgen”, gaat Jenne De Potter, burgemeester van Zottegem verder. “Het zal een huzarenstukje worden, maar samen is dit een haalbare kaart. Van zodra we meer details hebben, zullen we uitgebreid communiceren naar onze burgers.”

“Samen voor de veiligheid van onze inwoners, daar gaan we voor”, besluiten de drie burgemeesters.

Meer info over de bedeling van mondmaskers vind je op de website van gemeente Herzele.

Luister hieronder naar een interview met burgemeester Johan Van Tittelboom in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

25 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

25 april 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner