Grote opruimactie in Herzele op World Cleanup Day

17 september 2020 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

©Freepik

Miljoenen mensen over de hele wereld komen op World Cleanup Day naar buiten om zwerfvuil op te ruimen. “Ook in Herzele”, zegt Ronny Herremans, schepen van Milieu. “We roepen onze inwoners op om op zaterdag 19 september hun stoep proper te maken of met hun gezin, bubbel of vereniging te gaan opruimen in de buurt.”

Onze Technische Dienst houdt zich permanent bezig met het opruimen van zwerfvuil en sluikstorten. Dat gebeurt naar aanleiding van meldingen van burgers, maar ook op vaste plaatsen zoals de wekelijkse markt. Daarnaast zijn er ook heel wat straatvrijwilligers actief. Dat zijn inwoners van Herzele die op hun eigen tempo en volgens een zelf gekozen frequentie zwerfvuil rapen op een zelf gekozen route, bijvoorbeeld in hun eigen straat of buurt.

Maar om de rondslingerende peuken, blikjes en afvalzakken voorgoed naar het verleden te verwijzen, moet er gesensibiliseerd worden. “Daarom doen we mee met World Cleanup Day”, gaat schepen Herremans verder. “We roepen onze inwoners op om op zaterdag 19 september met het gezin, de bubbel of de vereniging op te ruimen in de eigen buurt en daarvan een foto te maken. Al die foto’s verzamelen we in ons magazine en op onze sociale media. Om een statement te maken, want Herzele is veel te mooi om vuil te zijn.

Praktische informatie voor deelnemers

  • Registreer jouw actie op www.mooimakers.be/worldcleanupday2020, want zo telt jouw actie mee voor het resultaat van heel België!
  • Materiaal (grijper, zakken, hesje) nodig? Mail naar zwerfvuil@herzele.be. Je kan dit materiaal na afspraak ophalen bij de dienst Milieu van het lokaal bestuur.
  • Volle zakken? Mail naar zwerfvuil@herzele.be met de locatie. De Technische Dienst zorgt voor de ophaling.
  • Post op 19 september een foto van jouw opruimactie op sociale media met #worldcleanupday2020 #HZ en/of stuur jouw foto('s) naar communicatie@herzele.be. Jouw foto wordt gepubliceerd in het magazine HZ en... uit alle foto's wordt één winnaar geloot. Die krijgt dankzij de Milieuraad een gemeentelijke geschenkbon t.w.v. 25 euro.

Luister hieronder naar een interview met Bruno Debbautvoorzitter van de milieuraad, in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

Bruno Debbaut, voorzitter milieuraad Herzele

12 september 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner