Zonnepanelen plaatsen? Geniet nog tot eind dit jaar van extra financiële voordelen

3 augustus 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Archieffoto ©Damien De Leeuw

Zonnepanelen behoren tot de milieuvriendelijkste technologieën voor de productie van elektriciteit. Op één jaar tijd wekt een zonnepaneel de energie op die nodig was om het zonnepaneel te maken. Geplaatste zonnepanelen zijn in de meeste gevallen binnen de zes à zeven jaar terugverdiend. Weet wel dat het echter verboden is om zonnepanelen te plaatsen op een gebouw met asbesthoudende dakbedekking of een asbesthoudend onderdak. Tot eind 2023 kan je nog een premie aanvragen bij de overheid alsook genieten van een uitzonderlijke premie van Lokaal bestuur Herzele. "We spreken hier over een premie tot 250 euro als de panelen geplaatst worden door een Herzeelse installateur", promoot schepen Ronny Herremans, schepen van klimaat en wonen.

Lees verder onder de foto

Schepen Ronny Herremans ©Lokaal Bestuur Herzele.

Ook de gehanteerde BTW van 6% dreigt vanaf 2024 opgeheven te worden. "Een extra reden om tijdig te beslissen dus!", aldus de schepen.

Wens je wat meer uitleg? Op 12 september organiseert Solva een online infosessie over oa. zonnepanelen. Meer info: www.herzele.be/fotovoltaische-zonnepanelen

Foto's

Reclamebanner