Hoopgevende resultaten tijdens Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen

9 december 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Alcohol- en drugscontrole in onze politiezone ©Politiezone Zottegem - Herzele - Sint-Lievens-Houtem

Afgelopen nacht en ochtend vond de 27ste editie van de Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen plaats. Op meer dan 100 plaatsen in de provincie werden extra alcohol- en drugscontroles georganiseerd. De resultaten: 2,1 % van de gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken, 0,6% legde een positieve speekseltest af en reed dus onder invloed van drugs. In onze politiezone werden 400 bestuurders gecontroleerd, 1,8% bleek onder invloed te rijden.

"Dit zijn hoopgevend cijfers, maar het werk is niet af", zegt Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen. "De effecten van alcohol en drugs op ons rijgedrag worden nog te vaak geminimaliseerd, maar deze stoffen verstoren de functies van je hersenen, waardoor je niet meer hetzelfde concentratie-, reactie- of waarnemingsvermogen hebt. Dat kan fatale gevolgen hebben in het verkeer, voor de chauffeur zelf, maar ook voor anderen. We zullen dus ook in de toekomst dergelijke acties blijven organiseren, want sensibiliseren en vervolgens controleren werkt. Ik bedank de politiediensten voor hun inzet tijdens deze actie, alsook de lokale besturen om zoveel middelen te willen inzetten voor verkeersveiligheid, en het parket, dat een absolute prioriteit maakt van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer."

Luister hieronder naar een gesprek met Commissaris Peter Souffriau van onze politiezone Zottegem - Herzele - Sint-Lievens-Houtem.

 

 

Audiofragmenten

9 december 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner