"Onze ambitie is om succesvol te zijn met jongens uit eigen streek"

4 november 2018 | Guy De Moor | Sport

Floris Verstuyft bij Guy De Moor in de studio van Radio Star

Voetbalclub SV Sint-Antelinks speelde vorig seizoen kampioen in vierde provinciale. "Het was een ongelooflijke ervaring. Zeker de nek-aan-nekrace met VC Herzele-Ressegem", start Floris Verstuyft, bestuurslid bij de club en naar eigen zeggen het aanspreekpunt voor de spelers, het gesprek in Helemaal Herzele op Radio Star. "We hebben tot het einde moeten strijden, maar kregen dan de ultieme bekroning."

Het kantelpunt in de competitie kwam er al na vijf speeldagen. Sint-Antelinks verloor tegen VC Herzele-Ressegem met 4-0. "Maar we lieten het hoofd niet hangen", reageert Floris snel. "Sindsdien zijn we als één team blijven strijden en de ploeggeest heeft er voor gezorgd dat we de titel konden veroveren."

Een niveau hoger

En dan ligt de mogelijkheid om door te stoten naar derde provinciale, een niveau hoger, voor het grijpen. "Al in januari zag het er vrij goed uit. We hadden dan al beslist om onze kern goed te versterken. We trokken een viertal meerwaardespelers aan: Jordi Van Melkebeke, Jens Okerman, Stijn De Winter en Sam Cosijn. Zij speelden al in de top in derde proviciale."

"Jordi zette daarmee een stap terug. Hij woont dichtbij het plein in Sint-Antelinks. En dat onze ploeg een grote vriendengroep is, heeft Jordi zeker weten te overtuigen. Hij geeft de voorang aan plezier en kameraadschap, en minder aan zijn sportieve ambitie."

Jongens uit Herzele

Het bestuur van de ploeg vindt dat ze het Herzeelse karakter niet mag verloochenen. Maar zijn de jongens dan bereid om iets minder te verdienen? "We betalen met onze club realistische prijzen, maar de jongens kunnen er wel zeker van zijn dat het beloofde geld er elke maand komt. We voeren hier een eerlijke politiek op dat vlak en dat werpt volgens mij z'n vruchten af. Door het mooie terrein en de mooie sportinfrastructuur weten we de jongens zeker te overtuigen."

"Onze ambitie voor de rest van het seizoen is om zeker in de linkerkolom te eindigen. De eerste vijf plaatsen zullen niet voor ons weggelegd zijn, maar plaats 6 tot 9 moet zeker lukken. Dus we zitten perfect op schema." gaat Floris verder. "De derby tussen Sint-Antelinks en VC Herzele-Ressegem is zeker een match om naar uit te kijken. Derby's zijn zeer mooie wedstrijden. De spelers en hun supporters kennen mekaar goed en dus zal de sfeer zeker goed zijn!"

Audiofragmenten

Floris Verstuyft van SV Sint-Antelinks

27 oktober 2018 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner